Norvegia scoate la vânzare avioane F-16

Read Time:57 Second

Autoritățile norvegiene au decis să scoată la vânzare două avioane F-16 scoase din serviciu de Luftforsvaret (Royal Norwegian Air Force).

În acest sens, Agenția Norvegiană pentru Echipamente militare a semnat un contract cu cei de la Kongsberg Aviation Maintenance Services (KAMS) pentru readucerea în stare operațională a celor două aparate.

Conform comunicatului oficial, pe care îl puteți citi aici, lucrările de readucere în stare de zbor a celor două avioane vor avea loc pe parcursul acestui an.

De asemenea, există posibilitatea, dacă cineva își manifestă interesul, de a suplimenta acest ”lot” de avioane F-16 cu alte trei bucăți.

În cazul în care cineva va dori să le cumpere pe toate cinci, lucrările vor fi de asemenea efectuate pe parcursul anului 2021, pentru o livrare rapidă către client.

Costul lucrărilor ce vor fi efectuate de KAMS va fi recuperat prin creșterea prețului de vânzare.

Deși primul gând e că sunt niște avioane de care România ar putea fi interesată, nu avem informații care să ateste existența unor discuții în acest sens.

Mai probabilă este vânzarea avioanelor către unii dintre operatorii privați ce oferă servicii de tip adversary.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mihai

https://www.defensenews.com/air/2017/01/27/as-f-35-comes-online-norway-to-scrap-f-16-fleet/
There are a number of factors at work here that make a resale of the old planes unlikely. The first is the age of this particular fleet – Norway’s fleet is among the oldest of the F-16 groups in the world, with an average plane having over 10,000 hours of flight time.

Previous post Ungaria a scos din serviciu elicopterele Mi-8
Next post Poliție Aeriană NATO: Avioanele românești au urmărit din nou aparate rusești
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x