Noutati de pe „frontul” Mali: Misiune de cercetare pentru Carpathian Pumas

Un echipaj al detasamentului Carpathian Pumas a executat o misiune de recunoastere si cercetare in Mali, in vederea planificarii unor misiuni ulterioare.

Iata mai jos textul locotenentului Lorena Bahnaru transmis din Mali pentru revista Cer Senin:

„Pe 5 și 6 noiembrie, militarii detașamentului Carpathian Pumas, alături de parteneri blegieni si germani, au executat o misiune pentru cercetarea și recunoașterea zonelor de interes în vederea planificării unor misiuni viitoare.

„Am realizat cercetarea, recunoașterea și supravegherea zonei pe o rută prestabilită, cu un elicopter IAR-330 Puma L-RM, în vederea pregătirii unei misiuni viitoare a partenerului german. Planificarea și organizarea misiunii au fost facilitate de faptul că suntem membrii NATO. Lucrăm după aceleași proceduri și utilizăm un limbaj comun, ceea ce duce la creșterea gradului de înțelegere a misiunii”, subliniază căpitan-comandorul Florin Bogdan, pilot comandant al echipajului care a executat misiunea în data de 5 noiembrie.

„In ciuda faptului că vorbim limbi diferite, a zgomotelor de fundal din stații și a lipsei contactului vizual direct cu piloții pe timpul zborului, comunicarea și cooperarea au fost excelente”, afirmă maiorul Jonas Lengeman, comandantului grupei de militari germani.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x