Oferta Airbus pentru Romania: Elicoptere (mai) ieftine si partial asamblate in tara

Airbus Helicopters si-a prezentat public oferta la RfI-ul (Request for Information) transmis de autoritatile romane pentru elicoptere multirol si elicoptere de atac.

Am participat in aceasta saptamana la o prezentare a celor de la Airbus a propunerii lor pentru Romania, care consta in tandemul H145M – H215M, asa ca va putem spune direct de la sursa despre ce este vorba.

In esenta, Airbus Helicopters propune variante militarizate a doua elicoptere civile, unul dintre ele, in speta H215M, urmand a fi asamblat in tara noastra. Marele avantaj al propunerii europene vine din pret, aparatele fiind mai ieftine decat cele ale competitorilor americani.

Despre H215M v-am mai scris de-a lungul timpului, iar in propunerea Airbus este elicopterul multirol ce va fi asamblat la Brasov. Exista in acest sens un Memorandum semnat cu IAR Ghimbav prin care compania romaneasca primeste statutul de contractant principal in cazul unei comenzi venita din partea Ministerului Apararii. Despre acest lucru vom discuta si intr-un material separat.

Noutatea este reprezentata de H145M, aparatul pe care Airbus vrea sa il vanda in tara noastra ca elicopter de atac. Din capul locului trebuie spus ca H145M nu este elicopter de atac nici macar in brosura producatorului, fiind un multirol ce a primit capabilitati de atac prin sistemul HForce. Acest sistem permite inarmarea elicopterului pentru misiuni de atac aer-sol, aer-aer si aer-suprafata, tipurile de armament fiind cele balistice, neghidate, si ghidate prin laser. Este, daca vreti, cam ceea ce Romania are deja prin sistemul SOCAT de pe elicopterele Puma, dar cu o serie de capabilitati suplimentare date de faptul ca Airbus integreaza pe el o gama mai variata de armament.

In ceea ce priveste armamentul, oficialii companiei spun ca pot integra practic orice isi doreste clientul, inclusiv arme specifice.

N-as vrea sa dezvolt in acest moment capabilitatile elicopterului pentru ca ar fi mult mai interesanta o comparatie din punctul de vedere al capabilitatilor cu rivalul sau direct, singurul anuntat oficial pana in momentul de fata, AH-1Z Viper. Si vom analiza nu doar capabilitatile, ci si costurile de achizitie si de operare si multe alte lucruri. Prin urmare, nu parasiti incinta pentru ca urmeaza materiale interesante.

Privita cat se poate de obiectiv, propunerea Airbus Helicopters pentru Romania este una… pentru Romania. Cu siguranta nu sunt cele mai performante aparate de pe piata in momentul de fata, insa sunt unele oneste, cu care iti poti face treaba pana la un anumit punct si care nu te costa cat tot bugetul Apararii. Bine, exagerez putin, insa ati prins ideea. Stim ca la nivel teoretic, principial, cum vreti sa ii spuneti, ne-am dori tot ce e mai bun pe piata, insa nu uitati ca Romania este tara care a cumparat avioane multirol F-16 la mana a doua, nu noi, tocmai pentru ca astea erau de doua-trei ori mai ieftine.

Nu ne-am dus spre F-35 sau macar Eurofighter sau Rafale, nu ne-am dus spre F-16 noi noute, ci am luat avioane second pentru ca fondurile n-au fost suficiente.

Prin urmare, o oferta de elicoptere avantajoasă din punct de vedere financiar ar putea reprezenta cheia succesului pe piata romaneasca si ar putea avea câștig de cauză în fața unei propuneri mai avantajoasă din punct de vedere al capabilitatilor.

Pana la urma, depinde de ce își dorește România. Dacă vrem elicoptere dedicate de atac asamblate local le putem lua, dar va trebui să plătim pentru ele. Dacă nu avem însă banii necesari, dar vrem capabilități de atac, putem opta pentru varianta mai ieftina. Depinde, așadar, numai de noi.

5
Leave a Reply

avatar
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
LanceRpsychoMarius BJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Indiferent ce luăm,pt noi e țeapă. Noi venim cu mălaiul,vopseaua și nr.de înmatriculare și “partenerul”,cu produsul finit. Noi nu fabricăm nimic. Cu ceva timp în urmă,fusese pe la noi,președintele Macron cu babeta lui nemuritoare. Un tip,care a fost cît se poate de sincer și onest și ne-a ziso direct și fără ocolișuri: Măii romanașilor,vreți și voi în Califat? Dați și voi o comandă de: Șerpa-Leclerc,Scorpene-GOWIND și Rafale și apoi mai vorbim! Dar noi fiind ăia purii,care nu ridicam ochii de la Amarg, No spik francois,musiu!

Marius B
Guest
Marius B

O noua pata de mizerie! Aceeasi amstecatura de mojicii, dejectii verbale, desconsiderare a tutururor valorilor, murdarire a persoanelor si organizatiilor deopotriva si delir toxic. Sunt trist si indignat cand ma gandesc ca aceste comentarii pot fi citite de persoane care pot risca atat de mult pentru a apara astfel de specimene si libertatea de a exprima opinii, sau de entuziasti pentru care aceste locuri sunt ferestre catre lumea aviatiei. LanceR imi cer scuze fata de colectivitate si fata de tine; imi asum consecintele si am inteles ca pot exista reactii inainte de a apasa “post”. Daca vrei sa fac/sau sa… Read more »

Jap
Guest
Jap

AgustaWestland,de ce nu este lăsată și ea să participe la licitația din România? Că are niște elicoptere în catalog,cu care nu ne-am fi rușine cu ele dacă le-am avea.

psycho
Guest
psycho

ăștia chiar ne cred proștii satului,doar pentru “oferta” asta i-aș ocoli la următoarele licitații.
și sclaveților de-i mulg de resurse prin colonii le poartă mai mult respect decât “fraților” francofoni de pe bătrânul continent.și la dacia ne povestesc ei cât de frumoasă e viață între patru table oribile si oribil de scumpe decorate cu piese renault vechi de 15 ani si motorizări arhaice .