Pakistanul cumpara avioane Mirage 5 la mana a doua

Pakistanul este aproape de finalizarea unui contract privind achizitionarea de avioane Dassault Mirage 5 la mana a doua din Egipt.

Portalul spaniol Defensa scrie ca negocierile sunt aproape incheiate si ca Pakistanul va lua din Egipt nu mai putin de 36 de aparate, pretul fiind inca tinut secret.

Aparatele sunt din cele scoase din serviciu de egipteni, astfel ca pakistanezii vor fi nevoiti sa investeasca in refacerea capabilitatii de zbor.

Ulterior, “noile” Mirage 5 vor fi modernizate la standardul ROSE, la care se afla si flota de Mirage III pakistaneza, cele doua tipuri de aparate urmand a fi operate in comun pentru diverse tipuri de misiuni.

Decizia Islamabadului de a investi in avioane fabricate prin anii ’70 naste cateva intrebari, majoritatea orientate catre JF-17, multirolul chino-pakistanez ce trebuie sa devina coloana vertebrala a fortelor aeriene.

Fie aparatele Block III vin prea greu pentru nevoile curente ale Pakistanului, fie sunt mai scumpe decat se astepta, fie, pur si simplu, nu sunt atat de bune pe cat sunt promovate si multirolul low-cost este chiar low-cost.

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Jap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Nu are nici o treabă JF-17 cu cu Miraj ul. Cînd Pachistanul a cumpărat F-16 din Sua,gringo a pus o condiție: În caz de război cu India,avioanele americane să nu iasă din spațiul aerian Pachistanez. Aceiași condiție a puso și Rusia Indiei cînd le-au vîndut Mig & Suhoi. În recenta păruială din Cașmir,am văzut cu toţii,că F-16 și Su-30,nu au trecut granițile propii în ograda vecinului.