Patrouille Suisse a ajuns la evenimentul gresit :)

Una dintre cele mai cunoscute si recunoscute formatii de acrobatie aeriana din Europa,  Patrouille Suisse, a efectuat un survol la un eveniment la care nu avea ce cauta.

Incidentul mai mult amuzant decat serios a avut loc weekendul trecut. Formatia Fortelor Aeriene Elvetiene ar fi trebui sa survoleze localitatea Langenbruck, acolo unde era organizat un eveniment pentru a marca centenarul decesului pionierului aviatiei din aceasta tara, Oskar Bider.

Aparatele F-5 ale Patrouille Suisse au decolat si au intrat pe directie, numai ca la un moment dat ceva s-a intamplat.

La 6 kilometri distanta de Langenbruck, in M├╝mliswil-Ramiswil, avea loc festivalul yodelului din nord-estul Elvetiei. Exista asa ceva, da. Ei bine, capul formatiei Patrouille Suisse a observat festivalul si a crezut ca aceea este locatia. Asa ca avioanele F-5E au strans si le-au oferit fanilor yodel un moment de neuitat.

Potrivit celor de la Le Matin, un purtator de cuvand din Ministerul Apararii a admis ca a fost comisa aceasta gafa si a explicat si de ce.

“Navigatia se face cu harta, markerul si observatia vizuala”, a spus acesta.

Aparatele Patrouille Suisse nu sunt operationale, fiind utilizate doar pentru demonstratiile aeriene, astfel ca nu sunt echipate cu echipamente moderne de navigatie.

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Mike Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Mike
Guest
Mike

Asta e buna! Macar elvetienii au o scuza: navigatia “la vedere” si lipsa informatiilor despre un al doilea festival in aceeasi zona.
Dar ce scuza au americanii care au aterizat in 2012 cu un C-17 Globemaster III (cu aparatura sofisticata de navigatie) pe micul aeroport Peter O’Knight din Tampa, FL, in loc sa aterizeze la baza aeriana MacDill?