Pilotul american care detine recordul de interceptari ale avioanelor rusesti

V-ati intrebat vreodata care este recordul de interceptari pentru pilotii americani? Care dintre pilotii de lupta a avut cele mai multe decolari in alarma pe parcursul unui an?

Ei bine, cei de la Air&Space l-au gasit pe capitanul Rick Von Berckefeldt, omul care detine recordul NORAD – North American Aerospace Defense Command – pentru cele mai multe misiuni de interceptare efectuate pe parcursul unui an.

Von Berckefeldt a avut in anul 1988 nu mai putin de 11 astfel de misiuni, cele mai multe pentru un singur pilot.

In zece dintre cazuri el a interceptat bombardiere Tupolev Tu-95 Bear, iar in al 11-lea a avut de identificat si escortat un Ilyushin Il-18 Coot.

Capitanul Von Berckefeldt marturiseste sincer ca nu a avut niciun merit in realizarea acestei performante, ci ca s-a intamplat pur si simplu ca rusii sa zboare in acea zona atunci cand era el de serviciu.

„Din cine stie ce motiv, rusii zburau atunci cand eram eu in alarma. Atunci cand eram alertati, comunicarea era ‘tinta neindentificata’ (unknown rider). Suna ceva de genul: ‘Avem o tinta neidentificata pe directia 270 de grade, la 400 de mile. Pe masura ce te apropii de avion, nivelul discutiilor este mai mare”, a povestit acesta.

Rutina in ceea ce priveste misiunile de identificare era aceea de a ajunge in apropierea tintei, la o distanta de 500 de picioare, in jur de 150 de metri, si de a fotografia avionul interceptat. Se luau si notite suplimentare daca se observau lucruri care nu erau specifice, ca antene, nacele suplimentare sau arme.

Von Berckefeldt, care acum este pilot comandant pe Boeing B737 la Southwest, zbura in cadrul USAF pe avioane F-15C Eagle.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
albert

In curand vor zbura toti(britanicii!)

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x