Poliție Aeriană NATO: Avioanele românești au urmărit din nou aparate rusești

Avioanele Forțelor Aeriene Române, cel mai probabil MiG-urile 21 LanceR ale Escadrilei 861 de pe Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, au interceptat din nou aparate militare rusești în zona Mării Negre.

O aflăm dintr-un comunicat NATO, care specifică faptul că ziua de luni, 29 martie, a fost una intensă din acest punct de vedere.

”Radarele NATO au detectat trei avioane militare ruse în apropierea spațiului aerian al Alianței din zona Mării Negre. Aparate ale Turciei, Bulgariei și României au decolat pentru a urmări avioanele rusești până când acestea au părăsit perimetrul”, a transmis NATO.

Tot luni, o formație de bombardiere Tupolev Tu-95 Bear a fost interceptată în zona de nord a continentului de aparate F-16 norvegiene și belgiene, dar și de Eurofighter Typhoon britanice.

Câteva ore mai târziu, F-urile norvegiene au fost alarmate și de două bombardiere strategice Tu-160 Blackjack.

În fine, Eurofighter-ele italiene, aflate în rotația din statele baltice, au interceptat un Il-38 rusesc ce a efectuat un zbor în enclava Kaliningrad.

Comunicatul NATO nu specifică tipul avioanelor românești folosite pentru misiunea de luni, însă cel mai probabil este vorba despre MiG-urile 21 de la MK întrucât F-urile 16 de la Borcea aveau programate misiuni de antrenament.

Iar dacă nu știi ce înseamnă misiunile de Poliție Aeriană poți asculta următorul podcast cu explicații detaliate:

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
grig

„aveau programate misiuni de antrenament”,nu te supara dar e gogonata rau….celula de alarma nu e angrenata in alte misiuni decat cea de politie aeriana 24/24….deci nu avea cum sa nu fie disponibila….faptul ca nu e inca operationala asta e altceva contrar celor afirmate de oficiali si vad ca si de voi…nu ma intelegeti gresit…iubesc aviatia,ma bucur de achizitia F16 si sa de-a Domnul inca 2 escadrile complete sau chiar si 100 daca s-ar putea dar hai sa spunem adevarul…daca pana acum participau la o singura interceptare crede-ma ca se facea public….

grig

Am inteles, vreau sa fiu fair-play si sa cred ca asta chiar e procedura fortelor aeriene doar ca mi se pare o ineptie , eu nu am auzit pana acum de asa ceva sa ai avioane in alarma doar in anumite zile,de cand stiu ,fiecare baza operationala de lupta are avioane in alarma , sa nu mai vb ca esc 53 are componenenta 17 avioane si despre ce capacitati vorbim ca avion ,plus ca dubla comanda poate face acelasi lucru ca si simpla pe cand esc 861 posibil sa aibe 2-3 duble si 6-8 simple (le-am enumerat pe toate si… Read more »

Last edited 1 year ago by grig
EDY COJOCARU

MIG21 LANCER E LA FEL DE BUN CA F16……DACA E SA DOBOARE UN BOMBARDIER RUSESC AU ACELEASI RACHETE SI SISTEME DE OCHIRE…..DECI INDIFERENT DE AVION BOMBARDIERELE RUSESTI ERAU IN COLIMATOR………….CE ATATA TEVATURA PENTRU UN RAHAT……MACAR SA AIBA SANGE IN INSTALATIE CA DACA INTRA IN SPATIUL NATO SA-L DOBOARE………CUM AU FACUT TURCII CU SU25 RUSESC DIN SIRIA

Mihai

F 16 pot fi alimentate in aer pe cand MIG urile au nevoie sa aterizez pe o pistă pt alimentare. Daca sunt distruse pistele cum alimenteze?

gigi gicu gogu

Aceleasi rachete si sisteme de ochire 🙂 Hai sa iti dau un raspuns, din partea unui NESPECIALIST. Bombardierele zboara cu ESCORTA, adica sunt insotite de avioane de lupta.

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x