Polonia a pierdut inca un MiG-29

La scurt timp dupa ce au anuntat ca prioritara achizitia de avioane de lupta de generatia V, polonezii au pierdut un MiG-29.

Accidentul a avut loc in data de 4 martie in regiunea Mazovia, avionul in simpla comanda prabusindu-se intr-o zona impadurita fara a provoca victime.

Din fericire, pilotul, care are 1.200 de ore de zbor la activ, a reusit sa se catapulteze, fiind ulterior transporttat la spital.

Avionul ce avea numarul de bord 40 apartinea 23rd Tactical Air Base, din Minsk Mazowiecki.

Este al treilea Fulcrum pierdut de polonezi in ultimii trei ani, dupa accidentele din decembrie 2017 si iulie 2018.

La nivel de discurs public sunt critici tot mai vehemente cu privire la utilizarea avioanelor MiG-29 si Su-22 de catre polonezi, acestea fiind considerate prea vechi si nesigure.

In plus, exista serioase ingrijorari cu privire la mentenanta dupa ce o decizie politica a scos obligativitatea repratiilor capitale, acestea fiind inlocuite cu inspectii ale aeronavelor si darea lor la zbor in baza acestor inspectii.

6
Leave a Reply

avatar
3 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Mig-21_LanceRLanceRBogdanJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Niște vechituri depășite de timp și cînd ne gîndim,că polacii voiau să facă miliție aeriană cu ele la baltici. Un motiv în plus,ca programul Harpya să demareze în forță. La timpul lor,MIG29 polace erau “state of the art”,dar azi,adevărate “sicrie zburătoare”.

Bogdan
Guest
Bogdan

Văd ca te și pricepi tu la avioane. Orice avion cade, e “sicriu zburator” în opinia publica. Nu ar astepta nimeni să afle și cauza prabusirii, dar ne dam cu parerea!

Jap
Guest
Jap

Bogdane,yo unul nu am nicio vină că sa prăbușit avionul în cauză. Yo acum îi înțeleg pe piloții bulgari,care au făcut grevă și au zis că nu mai zboară cu el,că nu m-ai știu dacă se mai întorc. La timpul lor Mig29 polace erau “state of the art”,dar a cam trecut timpul lor,cam de mult și uite unde sa ajuns,la “sicrie zburătoare”.

Jap
Guest
Jap

2 F-18 sau ciocnit în aer în California. Oare cum de-au reușit?

Mig-21_LanceR
Guest
Mig-21_LanceR

clar, sicrie zburatoare