Polonia cumpara inca patru avioane de antrenament M-346

Polonia va achizitiona inca patru avioane de antrenament avansat M-346, activand o optiune din contractul semnat in luna martie.

Pe langa cele patru avioane suplimentare, Polonia va beneficia si de modernizarea intregii flote de Bielik, denumirea locala a lui M-346, la standardul NATO STANAG 4193 Edition 3 IFF.

Valoarea optiunii activata de polonezi este de 130 de milioane de euro.

Dupa finalizarea acordului Polonia va ajunge sa detina o flota de 16 avioane de antrenament avansat M-346 Bielik, a treia cea mai mare din lume dupa Italia si Israel.

Intre timp, in Romania programul modernizarii aparatelor IAR-99 ramane “la secret” si e adus in discutii numai ocazional, atunci unora li se readuce aminte faptul ca la granitele Romaniei se intampla lucruri urate de tot.

Si, sincer sa fiu, mi-a ajuns de cate ori am tot scris “intre timp, in Romania…”

Subscribe
Notify of
guest

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
albert

Pai da,un avion frumos se vinde fara pile inalte.Mare pacat ca celor de la Aermacchi nu le-a trecut atunci prin cap sa faca si un avion de vanatoare.Eu zic ca si Romania ar fi mers pe aceeasi traiectorie cu Polonia,dar problema care da batai de cap pare-se ca este:Ce facem cu IAR Craiova?

Jap

Sătui să mai bage bani prostește și cu nemiluita în fierătaniile antice din dotare,polacii au făcut ce-a mai bună alegere prin achiziția lui M-346. Dar m-ai trebuie spus ceva,prin dotarea cu M-346,polacii își îngroapă încet și sigur,propia industrie. Adio,GROT și alte vise ce mai aveau polaci.

albert

Achizitiile polonezilor cred ca vor continua.Ei iau in considerare aceasta varianta ca inlocuitor pt.Su-22:
https://www.airforce-technology.com/projects/m-346fa-fighter-attack-aircraft/
:

albert

De ce adio GROT?Cred ca inca:

Jap

Polacii,o să înlocuiască Mig-29 și Su-22 cu F-35 sau în cel m-ai rău caz cu F-16 nou nouț. Nici ei nu pre-au mai au zloți pt army și sînt cu ivanul la ușă.

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x