Polonia cumpara inca patru avioane de antrenament M-346

Polonia va achizitiona inca patru avioane de antrenament avansat M-346, activand o optiune din contractul semnat in luna martie.

Pe langa cele patru avioane suplimentare, Polonia va beneficia si de modernizarea intregii flote de Bielik, denumirea locala a lui M-346, la standardul NATO STANAG 4193 Edition 3 IFF.

Valoarea optiunii activata de polonezi este de 130 de milioane de euro.

Dupa finalizarea acordului Polonia va ajunge sa detina o flota de 16 avioane de antrenament avansat M-346 Bielik, a treia cea mai mare din lume dupa Italia si Israel.

Intre timp, in Romania programul modernizarii aparatelor IAR-99 ramane “la secret” si e adus in discutii numai ocazional, atunci unora li se readuce aminte faptul ca la granitele Romaniei se intampla lucruri urate de tot.

Si, sincer sa fiu, mi-a ajuns de cate ori am tot scris “intre timp, in Romania…”

5
Leave a Reply

avatar
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Japalbert Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
albert
Guest
albert

Pai da,un avion frumos se vinde fara pile inalte.Mare pacat ca celor de la Aermacchi nu le-a trecut atunci prin cap sa faca si un avion de vanatoare.Eu zic ca si Romania ar fi mers pe aceeasi traiectorie cu Polonia,dar problema care da batai de cap pare-se ca este:Ce facem cu IAR Craiova?

Jap
Guest
Jap

Sătui să mai bage bani prostește și cu nemiluita în fierătaniile antice din dotare,polacii au făcut ce-a mai bună alegere prin achiziția lui M-346. Dar m-ai trebuie spus ceva,prin dotarea cu M-346,polacii își îngroapă încet și sigur,propia industrie. Adio,GROT și alte vise ce mai aveau polaci.

albert
Guest
albert

Achizitiile polonezilor cred ca vor continua.Ei iau in considerare aceasta varianta ca inlocuitor pt.Su-22:
https://www.airforce-technology.com/projects/m-346fa-fighter-attack-aircraft/
:

albert
Guest
albert

De ce adio GROT?Cred ca inca:

Jap
Guest
Jap

Polacii,o să înlocuiască Mig-29 și Su-22 cu F-35 sau în cel m-ai rău caz cu F-16 nou nouț. Nici ei nu pre-au mai au zloți pt army și sînt cu ivanul la ușă.