Polonia nu dă semne că ar renunța la MiG-urile 29

Read Time:1 Minute, 22 Second

În ciuda zgomotului din mass-media, armata poloneză nu dă semne că ar renunța la avioanele MiG-29 în viitorul apropiat. Aparatele sunt în serviciu, sunt folosite pentru toate tipurile de misiuni și se investesc în continuare bani în infrastructura de care au nevoie.

Potrivit celor de la Defence24, recent a fost atribuit un contract pentru mentenanța simulatorului de MiG-29.

Acordul are o valoare de 1,64 milioane de euro și se întinde pe o perioadă de 3 ani, până în 2026, moment în care era preconizată scoaterea ”naturală” din serviciu a flotei poloneze de Fulcrum.

Câștigătorul acestui contract este compania KenBIT Sp. z o. o., cea care a proiectat și construit simulatorul în cauză.

Acest simulator vine cu o replică 1:1 a cockpitului MiG-urilor 29 poloneze și îi poate pregăti pe piloți pentru o gamă variată de misiuni, de la zboruri VFR și IFR ziua și noaptea în toate condițiile meteo la misiuni de luptă sau situații de urgență.

Discuțiile despre un posibil transfer al avioanelor MiG-29 poloneze și slovace către Ucraina există de un an de zile, însă până acum nu au fost făcuți pași concreți.

Dacă slovacii au scos totuși din serviciu puținele avioane Fulcrum pe care le aveau, polonezii le utilizează în mod curent.

Numai scoaterea lor din serviciu este un proces ce poate dura luni de zile, dacă nu chiar un an, pentru că e o etapă ce se planifică atent, iar toți cei implicați trebuie să fie redistribuiți în sistem.

Asta înseamnă că în condiții normale sunt șanse destul de mici ca MiG-urile poloneze să ia drumul Ucrainei în viitorul apropiat.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ghemu

Pai e normal ! Avioanele sunt excelente, si au mai costat si multi bani/ De ce sa nu le foloseasca pana la expirarea resursei de zbor ?
Numai prostii de romani isi lasa escadrila de MIG 29 sa rugineasca !

Previous post Turcia spune că are opțiuni dacă nu primește acordul pentru F-16
Next post Avioanele IAR-99 Șoim vor fi modernizate
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x