Polonia si SUA incep a doua faza a negocierilor pentru F-35

Polonia si Statele Unite incep faza a doua a negocierilor privind avioanele F-35 Lightning II.

Dupa ce si-au anuntat intentia de a cumpara aparate de generatia V, autoritatile de la Varsovia au luat legatura cu Washingtonul pentru a demara discutiile.

Cum acestea au decurs bine, incepe in curand faza a doua a negocierilor, cea in care o delegatie americana va ajunge in Polonia pentru discutii fata in fata.

U.S. Air Force Secretary, Heather Wilson, a confirmat recent atat interesul Poloniei pentru F-35, cat si vizita pe care americanii o vor efectua la Varsovia, oferind in acelasi timp un argument interesant pentru dorinta polonezilor de a cumpara aceste avioane.

“Ei vor sa isi intareasca relatiile bilaterale cu SUA inclusiv prin interoperabilitatea tehnicii militare de ultima generatie. Discutiile continua si le oferim toate informatiile pentru a-i ajuta sa ia o decizie.”

Deci sunt sanse mari sa avem F-35 in Polonia in cativa ani. Cum vi se pare?

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Gabi S. Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Gabi S.
Guest
Gabi S.

Vine cam așa :în Europa se ascut cuțitele, USA este singurul aliat de încredere, Polonia a mai dispărut de pe hartă, sunt oameni serioși (măcar comparativ cu românii). Este logic să cumpere și să asigure un lanț de securitate de la cine trebuie.