Polonia va cumpăra 48 de avioane FA-50 și cel puțin 180 de tancuri K2

Read Time:1 Minute, 53 Second

Polonia și-a anunțat oficial intenția de a cumpăra 48 de avioane de atac FA-50 și cel puțin 180 de tancuri K2 Black Panther, ambele echipamente fiind produse de Coreea de Sud.

Ministrul Apărării de la Varșovia, Mariusz Błaszczak, este cel care a făcut acest anunț în contextul discuțiilor despre echipamentele militare donate Ucrainei în ultimele luni.

Întrebat de unde a apărut interesul Poloniei pentru echipamentele militare sud-coreene, ministrul Błaszczak a dezvăluit că acestea sunt de multe ori identice cu cele americane și că a aflat acest lucru în timpul unei vizite la Seul.

”Echipamentele sunt compatibile sau chiar identice cu cele americane, sunt contruite în colaborare cu companii din Statele Unite. În timpul unei vizite la Seul, președintele Duda a discutat cu omologul său sud-coreean despre posibilitățile de cooperare și această colaborare merge foarte bine”, a spus ministrul polonez.

3 escadrile de FA-50 Golden Eagle

În ceea ce privește aviația, Polonia va cumpăra avioane de atac produse de Korean Aerospace Industries, în speță modernele FA-50, varianta de atac a trainerului T-50 Golden Eagle.

”Pe lângă tancuri și obuziere pot să vă spun că vom achiziționa și avioane de luptă FA-50. Suntem interesați să cumpărăm 3 escadrile, adică 48 de aparate. Primele exemplare ar trebui să ajungă în Polonia anul viitor. Suntem în proces de finalizare a negocierilor. În ansamblu, va fi un salt calitativ pentru armata poloneză”, a mai declarat acesta, conform wPolityce.

Sute de tancuri K2 și Abrams

Tot din Coreea de Sud vor fi cumpărate cel puțin 180 de tancuri K2 Black Panther, obiectivul fiind acela de a integra producția acestora în industria națională.

”Primele tancuri K2 vor fi livrate chiar în acest an, iar primul lot este de 180 de bucăți. În final, tancurile vor fi produse în Polonia.”

Aceste tancuri se vor adăuga celor 366 de Abrams ce vor fi cumpărate din Statele Unite.

”Am negociat un acord bun pentru 250 de tancuri Abrams în cea mai modernă versiune. Acum încheiem contractul pentru achiziția în termeni preferențiali a 116 tancuri Abrams la mâna a doua, care sunt încă foarte bune. Valoarea operațională a acestor tancuri este de cel puțin două sau chiar trei ori mai mare decât a tancurilor T-72”, a încheiat ministrul polonez.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Prima imagine de calitate cu noul avion stealth al Chinei
Next post Bulgaria va plăti 1,3 miliarde de dolari pentru 8 avioane F-16