Polonia va cumpăra 96 de elicoptere Apache pentru 12 miliarde de dolari

Read Time:1 Minute, 15 Second

Polonia este foarte aproape de a semna un nou contract monstruos pentru armata proprie, de această datp fiind vorba despre achiziționarea a 96 de elicoptere de atac Apache în cea mai modernă versiune a acestora, AH-64E Guardian, la un cost estimat de 12 miliarde de dolari!

Departamentul de Stat din SUA a aprobat această posibilă vânzare, care va merge către aprobare în Congres pentru a putea intra apoi în circuitul FMS (Foreign Military Sales).

Ministrul Apărării de la Varșovia, Mariusz Błaszczak, a transmis că a discutat cu omologul său american și că cele două părți au convenit ca Statele Unite să furnizeze elicoptere Apache din serviciul US Army pentru a acoperi nevoile imediate ale armatei poloneze, până la livrarea celor 96 de bucăți proaspăt comandate.

Acum, cele 12 miliarde de dolari, preț estimat în această fază a contractării, le vor aduce polonezilor 96 de elicoptere AH-64E, 18 motoare T700-GE 701D de rezervă și un impresionant pachet de armament ce cuprinde 1,844 de rachete AGM-114R2 Hellfire, 96 de Captive Air Training Missiles M36E8 Hellfire, 460 de rachete aer-sol AGM-179A Joint Air-to-Ground Missiles (JAGM), 508 de rachete Stinger 92K Block I sau 7,650 WGU-59/B Advanced Precision Kill Weapon System II (APKWS-II) Guidance Sections (GS).â

Acum, vă mai amintiți de vremurile când România a avut în brațe un contract pentru 96 de elicoptere AH-1 Super Cobra, rebranduite în Ro Dracula? Și nu cumpărate, ci asamblate la Ghimbav?

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
100 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
SERBAN PASCU

Noi traim si ne inarmam cu amintiri si memorandum-uri. Oare ai nostri decidenti invata ceva macar acum ? Sincer, nu cred

Previous post Ucraina va primi 61 de avioane F-16. Antrenamentul se face în România
Next post Yevgeny Prigozhin ar fi murit după ce un avion privat s-a prăbușit în Rusia
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x