Prima misiune reală de Poliție Aeriană pentru avioanele F-35 | VIDEO

Read Time:1 Minute, 11 Second

Avioanele F-35 Lightning II au efectuat ceea ce ar fi prima misiune reală de Poliție Aeriană.

Două aparate aparținând Forțelor Aeriene Regale Norvegiene au decolat în alarmă, sâmbătă, pentru a intercepta cel puțin trei avioane rusești ce zburau în spațiul aerian internațional deasupra Mării Nordului.

Interesant la această prima misiune a F-urilor 35 este faptul că norvegienii au plasat platformele de generația V în alarmă și că le-au utilizat în paralel cu F-urile 16.

Concret, în cadrul misiunii de sâmbătă au fost alarmate două F-16 de pe baza aeriana Bodo, dar și două F-35 de pe baza aeriană Ørland, cele patru aparate norvegiene ajungând la țintă.

Care țintă a însemnat în acest caz un avion de luptă anti-submarin Tupolev  Tu-142MK ASW (Anti-Submarine Warfare), un avion folosit ca releu de comunicații Tupolev Tu-142MR Bear-J VLF și un interceptor MiG-31 aflat în însoțire.

Ministerul rus al Apărării a dat publicității imagini filmate în timpul acestei misiuni în care se vede inclusiv momentul interceptării realizată cu F-35.

Foarte probabil, este vorba despre testarea capacității de reacție în cazul norvegienilor, nu de vreo necesitate ce n-a putut fi acoperită altfel, cu F-16.

De notat este și faptul că Norvegia are alte 4 avioane F-35 în Islanda, pentru misiuni de Poliție Aeriană sub ”umbrela” NATO, misiune ce întărește ideea de testare intensivă a acestor aparate.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post Air Navigation Convention 2020
Next post FC-31, al doilea avion stealth chinezesc, revine spectaculos
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x