Primele avioane J-10C pakistaneze

Read Time:1 Minute, 5 Second

Pakistanul pare tot mai aproape de momentul în care va primi primele avioane J-10C pe care le va prelua din China într-o formă încă nedefinită.

Pe canalele de social media din China au apărut fotografii cu două aparate J-10C ce poartă camuflajul specific al Forțelor Aeriene Pakistaneze, dar și înmatriculare militară.

J-10 este un avion multirol, monomotor, construit de Chengdu Aircraft Industry Group. A intrat în serviciu la începutul anilor 2000 și a devenit operațional în cadrul Forțelor Aeriene Populare Chineze în 2006.

Varianta C este cea mai modernă evoluție a lui J-10 și vine, printre altele, cu radar AESA și motor Shenyang WS-10B.

Există și un soi de dispută neoficială cu privire la originea lui J-10, multe voci susținând că avionul a fost dezvoltat cu sprijin israelian. Într-adevăr, aparatul seamănă destul de mult cu Lavi-ul produs de IAI, însă la nivel oficial ambele state neagă această colaborare.

La începutul acestui an, Pakistanul a anunțat oficial că a ajuns la un acord cu China pentru un număr neprecizat de J-10C.

De asemenea, nu este clară nici modalitatea de preluare a avioanelor, în presa de specialitate speculându-se pe tema unui acord de leasing deoarece chinezii nu ar fi dispuși să vândă aparatele în momentul de față.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post Italia a introdus avioanele F-35 în serviciul de Poliție Aeriană sub comandă NATO
Next post Germania a trimis 3 avioane Eurofighter Typhoon în România
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x