Primele avioane Rafale au ajuns în Grecia

Read Time:1 Minute, 10 Second

Primele șase avioane de luptă Dassault Rafale comandate de autoritățile elene au ajuns recent în Grecia.

Aparatele au efectuat un zbor direct între Istres și baza aeriană Tanagra, acolo unde a avut loc și o ceremonie destul de grandioasă.

Cele șase Rafale au avut la manșă piloți greci, aceștia trecând printr-un program intensiv de pregătire în ultimele luni în Franța.

Potrivit jurnaliștilor eleni, Grecia are în momentul de față 8 piloți de Rafale, toți fiind instructori. Este de așteptat ca în perioada următoare să demareze programul de pregătire pe plan local, în paralel cu cel desfășurat în Grecia.

Lucrurile se desfășoară extrem de rapid, grecii urmând a avea în țară toate cele 18 avioane Rafale comandate din Franța până la finalul anului viitor.

În ianuarie 2021, Grecia și Franța semnau un acord în valoare de 2,5 miliarde de euro pentru 18 aparate multirol produse de Dassault. 12 dintre acestea urmau să fie second-hand, din inventarul Forțelor Aeriene Franceze, și alte șase noi-nouțe.

Ulterior, în toamna anului trecut, ministrul francez al Apărării anunța că Grecia a decis să suplimenteze comanda de Rafale cu alte șase aparate, pentru a avea un total de 24 de bucăți, însă nu au mai fost oferite alte detalii.

Imediat după semnarea acordului un grup de piloți și de tehnicieni eleni au luat drumul Franței pentru a începe procesul de pregătire în vederea operării noilor avioane.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post Drone neidentificate au survolat facilități nucleare din Suedia
Next post Hurjet, noul avion turcesc, va intra în producția de serie
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x