Primul avion de Generația 6 intră în producție în 2023

Read Time:1 Minute, 5 Second

Primul avion ce Generația 6 din lume va intra în producție chiar de anul viitor, din 2023.

CEO-ul companiei Northrop, cea care a proiectat și care va construi bombardierul strategic B-21 Raider, căci despre el este vorba, Kathy Warden, a făcut recent marele anunț.

Potrivit acesteia, programul Raider este într-o fază foarte avansată, cu un prim prototip deja finalizat și cu alte cinci în diferite faze de construcție.

Prototipul finalizat este deja folosit în teste la sol, urmând a intra în câteva luni și în programul de testare în zbor.

Faza inițială de producție pentru B-21 Raider trebuie să înceapă anul viitor, Pentagonul solicitând deja fonduri pentru cumpărarea primelor exemplare în bugetul pe 2023.

În continuare, Northrop se așteaptă ca nivelul optim al producției să fie atins în 2026, iar flota de B-21 să atingă capabilitatea operațională inițială în 2029.

B-21 Raider va fi primul avion de Generația 6 din lume, americanii fiind și de această dată cei mai avansați în dezvoltarea noilor proiecte.

De notat este și faptul că, deși există un prototip finalizat, nu au apărut imagini cu noul avion. USAF a publicat doar câteva randări pentru a ne face o idee despre cum va arăta, iar alte surse nu au ”prins” aparatul în diferitele faze de testare.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Vlad

S-ar putea sa gresesc, dar generatiile nu se refera doar la avioane de vanatoare/multirol? Nu am mai auzit ca bombardierele sa fie catalogate pe generatii, si mai ales nu aceleasi generatii ca avioanele de vanatoare.

Previous post Brazilia comandă mai multe avioane Gripen
Next post ”Fantoma Kievului” e doar o invenție. Sau legendă urbană
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x