RAF, la final de misiune in Romania: 8 alarme si 20 de avioane rusesti interceptate

Foto: UK MoD
Misiunea Royal Air Force in Romania a ajuns la final, astfel ca britanicii au organizat o mica ceremonie pe Baza 7 Aeriana in care si-au prezentat bilantul.

Potrivit unui comunicat oficial al RAF, avioanele Eurofighter Typhoon au fost alarmate de opt ori in cele patru luni petrecute in Romania si au interceptat 20 de avioane rusesti care zburau in apropierea spatiului aerian al NATO.

Air Chief Marshal Sir Stephen John Hillier, Seful Statului Major al RAF, a laudat misiunea din tara noastra:

„Aceasta dislocare este un exemplu a modului in care RAF isi sustine aliatii din cadrul NATO dupa decizia de la summitul din 2014, cand Alianta a introdus masurile de reasigurare pentru statele din Estul Europei.”

De asemenea, pe timpul dislocarii in Romania, pilotii britanici au zburat in mai multe misiuni de antrenament alaturi de avioane din Romania, Statele Unite, Ungaria, Bulgaria si Croatia.

In fine, se pare ca la anul nu vom mai avea Eurofightere britanice pe Kogalniceanu, Royal Air Force urmand a face parte din rotatiile NATO pentru Politie Aeriana din statele baltice si Islanda.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Marius B

Frumos bilant! Dar parca si mai frumos era daca bifau mai mult de 1 minut in zbor vizibil pentru public la BIAS. Oricum , bine ca am apucat sa-i vad.
Sunt curios cand si daca vor alterna taifunurile cu noile fulgere la dislocarea in estul Europei.

Mig-21_LanceR

E ce-am zis…

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x