Rafale trece la nivelul F3-R

Read Time:58 Second

„Omnirolul” Dassault Rafale trece la standardul F3-R, potrivit unui anunt facut recent de Direction générale de l’armement (DGA) din cadrul Ministerului Apararii de la Paris.

Acest nou standard nu este altceva decat o evolutie a sistemelor avionului.

Marea noutate o reprezinta integrarea radarului AESA RBE2-AA, despre care francezii spun ca este un game changer si ca revolutioneaza pana la un nivel operatiunile cu acest aparat.

Pe langa noul radar, versiunea F3-R vine si cu racheta BVRAAM (beyond-visual-range air-to-air missile) Meteor integrata si gata sa fie folosita.

De asemenea, Dassault a reusit sa integreze si noul pod dezvoltat de catre cei de la Thales, denumit Talios, care ar imbunatati semnificativ capabilitatile de detectie tintelor, de recunoastere si identificare a lor, dar si precizia loviturilor aer-sol ziua sau noaptea.

Primele zece Rafale modernizate la standardul F3-R vor fi utilizate de Fortele Aeriene si de Marina pentru perfectionarea procedurilor operationale, urmand ca urmatoarele se fie folosite in seriviciul activ.

Toata flota de 144 avioane Rafale a Frantei va fi modernizata la acest nou standard, iar primele patru aparate vor fi livrate chiar in acest an.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Rafale trece la nivelul F3-R

  1. Rafale este primul avion european care primește un radar Aesa și racheta Meteor. Acum se află în teste de zbor 3 Rafale Egiptene și primul Rafale Indian. În franța se află la pregătire primi 4 piloți indieni,care vor deveni instructori pe Rafale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post MiG-urile 29 poloneze au revenit la zbor
Next post Livery pentru centenar… la altii