Rafale trece la nivelul F3-R

„Omnirolul” Dassault Rafale trece la standardul F3-R, potrivit unui anunt facut recent de Direction générale de l’armement (DGA) din cadrul Ministerului Apararii de la Paris.

Acest nou standard nu este altceva decat o evolutie a sistemelor avionului.

Marea noutate o reprezinta integrarea radarului AESA RBE2-AA, despre care francezii spun ca este un game changer si ca revolutioneaza pana la un nivel operatiunile cu acest aparat.

Pe langa noul radar, versiunea F3-R vine si cu racheta BVRAAM (beyond-visual-range air-to-air missile) Meteor integrata si gata sa fie folosita.

De asemenea, Dassault a reusit sa integreze si noul pod dezvoltat de catre cei de la Thales, denumit Talios, care ar imbunatati semnificativ capabilitatile de detectie tintelor, de recunoastere si identificare a lor, dar si precizia loviturilor aer-sol ziua sau noaptea.

Primele zece Rafale modernizate la standardul F3-R vor fi utilizate de Fortele Aeriene si de Marina pentru perfectionarea procedurilor operationale, urmand ca urmatoarele se fie folosite in seriviciul activ.

Toata flota de 144 avioane Rafale a Frantei va fi modernizata la acest nou standard, iar primele patru aparate vor fi livrate chiar in acest an.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jap

Rafale este primul avion european care primește un radar Aesa și racheta Meteor. Acum se află în teste de zbor 3 Rafale Egiptene și primul Rafale Indian. În franța se află la pregătire primi 4 piloți indieni,care vor deveni instructori pe Rafale.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x