Războiul clonelor: Iată cum arată cea mai nouă dronă produsă de Iran

Iranul a prezentat cu foarte puțin timp în urmă un nou aparat de zbor fără pilot ce pare a fi o continuare a războiului clonelor început de câțiva ani deja. De ce spunem asta? Veți vedea imediat!

Drona Kaman-22 a ieșit în lume în timpul unei vizite a generalului Aziz Nasirzadeh, comandantul Forțelor Aeriene Iraniene, pe una dintre baze.

Este prima dronă widebody construită de Iran și, la nivel declarativ, are capabilități uimitoare: paste 3,000 de kilometri rază de acțiune, peste 24 de ore pe care le poate petrece în aer, posibilitatea de a fi înarmată cu o gamă variată de muniție și altele.

Și acum să mergem la elefantul din cameră. La o primă, o secundă și chiar o terță vedere, drona asta este o copie destul de exactă a lui MQ-1 Predator. De fapt, este mai mult o încrucișare între Predator și Reaper. Forma este aceeași, chiar dacă aparatul iranian pare mult mai puțin rafinat și chiar considerabil mai firav.

De altfel, drona iraniană arată mai… slabă și decât copia chinezească a Reaperului, drona CH-5.

Desigur, asta nu înseamnă că acest Kaman-22 nu ar putea fi destul de capabil și chiar periculos, remarcile noastre vizând exclusiv modul în care arată aparatele din puținele poze făcute publice.

Tu ce părere ai? Cum ți se pare drona iraniană?

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x