„Roiuri” de drone deasupra unei centrale nucleare americane

În luna septembrie a anului trecut, una dintre cele mai importante facilități nucleare din Statele Unite, Centrala Palo Verde, a fost survolată de „roiuri” de drone două nopți la rând.

Potrivit informațiilor obținute de Douglas D. Johnson pentru Scientific Coalition for UAP Studies, incidentele au avut loc pe 29 şi 30 septembrie.

În prima noapte, au fost observate 5 sau 6 drone care au survolat facilitatea nucleară la o înălțime de cel mult 100 de metri.

Conform rapoartelor trupelor de securitate, dronele respective aveau peste jumătate de metru în diametru şi au rămas deasupra țintei mai bine de 80 de minute.

Dimensiunea apreciabilă şi, mai ales, autonomia mare de zbor i-au făcut pe specialişti să excludă dronele comerciale obişnuite din analize şi să se gândească la aparate profesionale militare.

În noaptea următoare patru drone similare au survolat Centrala Palo Verde urmând acelaşi tipar.

Cu toate acestea, autoritățile americane nu au considerat că este necesar ca facilitatea să fie dotată cu echipamente de protecție împotriva dronelor.

Se consideră că aceste aparate de zbor sunt prea mici pentru a pune în pericol reactoarele nucleare.

Totuşi, asta nu înseamnă că dronele nu ar putea avea acroşate diverse încărcături sau că nu ar fi folosite pentru a aduna date inaccesibile sateliților, de exemplu.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x