România a recepționat oficial primul sistem Patriot

Read Time:1 Minute, 12 Second

România a recepționat oficial primul sistem de rachete sol-aer de tip Patriot. Acesta a intrat în dotarea Forțelor Aeriene Române, care urmează să îl operaționalizeze anul viitor.

Momentul a fost marcat cu o ceremonie ce a avut loc la sediul Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană „General de brigadă Ion Bungescu” de la Capu Midia în prezența mai multor oficialități.

„Intră, începând de astăzi, în dotarea Armatei României unul dintre cele mai eficiente și mai bune sisteme de apărare antiaeriană, cu rază lungă de acțiune, capabil să îndeplinească întreaga gamă de misiuni în zona de responsabilitate indiferent de condițiile atmosferice. România a achiziționat cea mai modernă configurație hardware și software a sistemelor de rachete, aceeași cu cea folosită în prezent de Forțele Armate ale SUA, care permite contracararea tuturor tipurilor de amenințări aeriene actuale”, a declarat ministrul Apărării, Nicolae Ciuca.

În următorii doi ani vor mai fi recepționate alte 3 sisteme Patriot și astfel se va încheia prima fază a înzestrării.

„Sistemul Patriot recepționat astăzi va fi urmat de încă trei care vor intra în dotarea Forțelor Aeriene Române până la sfârșitul anului 2022.”

Echipamentele principale din compunerea primului sistem PATRIOT de rachete sol-aer cu bătaie mare din dotarea Forțelor Aeriene Române au început să sosească în România din luna august și au fost transportate la Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană „General de brigadă Ion Bungescu”, unde se desfășoară testarea de acceptanță și recepția.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
dan

bravo ! felicitari guvernul romaniei in sfarsit avem in tara un adevarat sistem de aparare .Este important de acum incolo cum gestionam aceste achizitii in avantajul nostru in sensul transferului de tehnologie ptr realizarea mentenantei la noi in tara.Sa vedem cine v-a fi operatorul economic desemnat sa realizeze intretinerea si mentenanta acestui sistem.Asta este important sa creem plus valoare in economia noastra si sa profitam de tehnologiile avansate ale americanilor. MANDRU CA SUNT ROMAN !

Previous post Americanii au construit și testat în zbor viitorul avion de generația 6
Next post România participă cu avioane MiG-21 și F-16 la exercițiul Thracian Viper 2020
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x