Romania cumpara inca 5 avioane F-16 din Portugalia

Romania va semna in finalul acestui au sau la inceputul lui 2020 contractul privind achizitia a cinci avioane de lupta F-16. Aparatele vor fi tot la mana a doua, asa cum sunt si cele 12 achizitionate deja de tara noastra.

Ministrul Apararii, Gabriel Les, a anuntat ca documentatia privind achizitia este completa si a fost trimisa deja in Portugalia, el sustinand ca acordul poate fi semnat in acest an.

“Toate documentele sunt trimise la partenerul portughez. Lucrurile sunt pe ultima sută de metri la acest moment. Cred cu tărie că în acest an este posibil să semnăm contractul pentru cele cinci avioane”, a spus ministrul Leș într-o conferință de presă.

Din informatiile noastre, avioanele vor ajunge in Portugalia din Statele Unite, acolo unde mai multe F-uri 16 in varianta A sunt stocate de ani buni.

Aparatele vor fi transferate de americani catre Portugalia, iar cei de la OGMA se vor ocupa de reparatia si modernizarea acestora.

In principiu, patru dintre cele cinci ar urma sa fie reparate si modernizate, in timp ce unul ar trebui livrat asa cum este pentru a fi folosit ca “donator” pentru diferite subansamble,

Dupa livrare, avioanele vor intra in efectivul Escadrilei 53 de la Baza 86 Aeriana Borcea, aceasta ajungand la finalizarea contractului la un total de 16 aparate operationale, un numar standard pentru fortele aeriene din cadrul NATO.

In momentul de fata nu exista informatii cu privire la costul achizitiei celor cinci aeronave F-16.

2
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
ovneJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Săi dea Domnul sănătate tov. Leș,că ne mai cumpără încă 5 bucăți de la Amarg.

ovne
Guest
ovne

Astia de la conducerea Romaniei ar fi in stare sa cumpere pt FARo si F-101 Woodoo daca le iese lor spagile!!!!