Rusia a finalizat designul viitorului bombardier strategic de generația 5

Rusia a finalizat designul viitorului bombardier strategic de generația 5, PAK DA, iar acum lucrează la construirea primelor prototipuri.

Informația vine pe filiera agenției de presă RIA, care a discutat cu o sursă apropiată proiectului.

Conform acestei surse, în momentul de față se lucrează la elemente de detaliu în ceea ce privește designul, iar ”câteva prototipuri” ale PAK DA sunt în faza de construcție.

Designul viitorului bombardier strategic este cel de ”aripă zburătoare”, toate armele urmând a fi transportate în calele din interior pentru a scădea cât mai mult din detectibilitate.

De asemenea, rușii pun mare preț pe avionică și se vorbește că această dronă ar putea fi un centru de comandă mobil pentru drone de luptă, întocmai ca Su-57.

Acest viitor bombardier strategic ar urma să intre în serviciu în anul 2027, ceea ce pare totuși un termen destul de optimist date fiind problemele rușilor în a dezvolta echipamente militare noi din ultimii ani.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Stallin's exlover

Frumos, i-au ajuns pe fratii Horton, acum mai au 30-40jde ani pana la B2 si vro 70-80jde ani pana la B21(asta daca rubla devine moneda de referinta). Mult succes tovatashi!

Biden2

Nu stiu pe unde vezi tu america ta, dar exemplul f-35 si f-22 sunt demne de luat in seama, adica sunt cam degeaba!

Marius

Exemplul F22/35 e de luat in seama dar pentru alte motive, rusii nu pot sa ajunga la nivelul ala de tehnologie integrata nici in 100 de ani asa ca strugurii sunt acri si tipa asta cum si cand pot, poate, poate se gasesc idioti care sa-i creada. Ex. simplu F22 nu e de vanzare, Su 57 nu e dorit de nimeni, ar vinde dar nu au cui, si-au dat seama si arabii cum sta treaba cu tehnica sovietica/rusa :)))))

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x