Rusia dezvoltă un nou avion supersonic

Read Time:51 Second

Biroul Suhoi, parte a United Aircraft Corporation, lucrează la un nou tip de avion supersonic.

De această dată rușii vor miza pe un avion monomotor capabil să atingă o viteză maximă de 2 Mach și care va avea toate beneficiile supermanevrabilității caracteristice aparatelor Suhoi.

Potrivit celor de la TASS, care citează o sursă din industrie, viitorul aparat de generație nouă va avea o greutate maximă la decolare de 18 tone și va fi propulsat de un motor cu tracțiune vectorială.

CEO-ul celor de la Rostec, corporația de stat care deține și UAC, spunea în urmă cu jumătate de an că lucrează la un nou concept de aparat monomotor care va putea fi pilotat atât din cockpit, cât și de la distanță.

Cum eforturile se îndeaptă acum spre rafinarea conceptului, este de așteptat ca apariția noului avion să mai întârzie câțiva ani chiar, dacă nu mai mult.

De asemenea, se poate ca acest concept să se dovedească puțin viabil pentru solicitările armatei ruse și să se renunțe cu totul la el.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post Au dat croații lovitura cu avioanele Rafale la mâna a doua?
Next post Americanii vor să scoată din serviciu zeci de avioane F-16, F-15 sau C-130
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x