Rusia folosește avioane Suhoi Su-57 în războiul din Ucraina

Read Time:1 Minute, 13 Second

Rusia folosește avioanele sale de generația V, Suhoi Su-57 Felon, în războiul din Ucraina. Informația a fost transmisă de Ministerul Apărării din Marea Britanie, care analizează zilnic situația de pe front.

Conform specialiștilor britanici, din iunie 2022 Forțele Aerospațiale Ruse utilizează avioane Su-57 pentru misiuni de atac împotriva țintelor din Ucraina.

Tot sursa citata precizează însă că aceste misiuni sunt limitate la lansarea unor rachete aer-sol cu rază lungă de acțiune din spațiul aerian rus.

Asta înseamnă că Rusia încearcă să își protejeze cel mai de preț asset aerian, evitând un posibil ”contact” cu antiaeriana ucraineană, unul care ar avea un impact sever asupra perspectivelor de export.

Imaginile surprinse de sateliții comerciali arată cel puțin cinci aparate Su-57 pe platformele bazei aeriene Akhtubinsk, singura bază rusă ce are în componență Felon-uri.

De aici ar decola avioanele în aceste misiuni de atac destul de atipice.

De altfel, și flota de bombardiere strategice a Rusiei este folosită într-un mod asemănător, bombardierele decolând de pe bazele aeriene doar pentru a lansa rachetele cu rază lungă de acțiune din apropierea acestora.

Astfel, misiunile de atac sunt foarte scurte și, teoretic, ar solicita mai puțin resursa de zbor a aparatelor, din ce în ce mai puțină.

În războiul din Ucraina, Forțele Aerospațiale ale Federației Ruse au pierdut deja avioane considerate de ultimă generație, așa cum sunt Suhoi Su-34 sau Su-35, iar potențialele contracte de export par a fi afectate.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
67 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
33 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Wizz Air și-a închis baza din Bacău
Next post Airbus a livrat 661 de avioane în 2022