Rușii mai vor un avion de generația 5

Chiar dacă Suhoi Su-57 e încă în faza de dezvoltare și se pare că va mai dura până când va avea motoarele potrivite, rușii lucrează deja la o nouă platformă de generația 5.

Conglomeratul Rostec a anunțat recent că a început să dezvolte un avion usor de nouă generație. Proiectul este complex și ar urma să aibă două mari variante, o platformă cu echipaj uman și o alta controlată de la sol!

”Crearea unui sistem aeropurtat de luptă al viitorului care se va încadra în categoria mediu-ușor este în dezvoltare. Conform planului nostru, va fi o platformă universală, ce poate avea echipaj uman sau poate fi controlată de la sol. Acum lucrăm la concept și la nevoile tehnico-tactice pentru această platformă”, a declarat un oficial al companiei.

Acesta a mai spus că programul nu a fost comandat de Ministerul Apărării de la Moscova, ci că aparține în totalitate Rostec, fiind dezvoltat cu resurse proprii.

Trebuie menționat aici că acum 3 ani Rusia și Emiratele Arabe Unite au semnat un acord pentru dezvoltarea unui avion de generația 5, proiectul Rostec putând fi urmarea acelui contract.

Oricum, cert este că mai e mult până departe, că abia sunt în faza de definire a proiectului și că nu e clar dacă programul are un viitor, fiind totuși vorba despre o platformă pe care nu a cerut-o nimeni.

Se prea poate să fie doar un exercițiu de marketing, Rusia concentrându-se acum pe dezvoltarea bombardierului strategic de generația 5 și pe finalizarea programului Su-57.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Marius

Hahaha, dupa succesul fenomenal al Su57 pe care il anunta vandut din 6 in 6 luni desi nu spun cu ce motoare. Rapanosii astia deja sunt in colaps avand in vedere ca SputnikV presupune abstinenta 2+2 luni. Sa vezi cum iese mujicul la lupta anti vaccin :))))

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x