Rusii recunosc ca nu-si mai pot repara (temporar) portavionul

Read Time:1 Minute, 16 Second

Rusii au recunoscut, cu jumatate de gura, ca nu-si mai pot repara macar temporar singurul portavion din dotare dupa incidentul din 30 octombrie. Asta pentru ca nu mai au un doc capabil sa primeasca nave atat de mari.

Presedintele United Ship-Building Corporation, Alexei Rakhmanov, sustine ca s-au gasit solutii pentru aproape toate categoriile de nave, mai putin pentru portavionul Admiral Kuznetsov.

„Avem alternative pentru toate navele cu exceptia lui Admiral Kuznetsov. Facilitatile noastre lucreaza. Putem intreprinde lucrari la nivel de doc si in Severodvinsk, care nu e prea departe de Murmansk. Nu avem probleme speciale.

In ceea ce priveste navele din prima categorie, ca Admiral Kuznetsov, avem cateva dificultati. Trebuie spus ca era unul dintre cele mai mari docuri din lume. Speram ca aceasta problema va fi rezolvata in viitorul apropiat. Pregatim cateva alternative si vom trimite un raport catre ministerul Industrie si Comertului.”

In data de 30 octombrie, docul plutitor uscat PD-50 s-a scufundat dupa un incident serios. In timpul manevrelor de scoatere a portavionului Admiral Kuznetsov din doc doua macarale s-au prabusit, iar pana la urma docul s-a scufundat.

Nava a suferit avarii destul de insemnate, insa marea problema este ca acum nu are unde sa fie reparata. Mai mult decat atat, Kuznetsov se afla in plin proces de modernizare si este de asteptat ca perioada de inactivitate sa se prelungeasca mult dupa orizontul anului 2020 ca urmare a acestui incident.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

2 thoughts on “Rusii recunosc ca nu-si mai pot repara (temporar) portavionul

  1. Mda, au ramas fara doc. Unul dintre cele mai mari docuri din lume? Aparent PD50 este unul dintre cele 3 docuri mari rusesti. Totusi cat de mare inseamna ca este? Pai daca il comparam cu cel mai mare din Europa (Saint-Nazzaire) are un volum de 7 ori mai mic, si acomodeazanave cu o lungime de 3 ori mai mica. Francezii nu sunt o exceptie, existand si alte docuri foarte mari in Europa: Belfast, Navantia, Papenburg, Marsilia, Setubal, Kiel, Brest, Odense, Rotterdam, Helsinki, Teeside, Palermo etc. Ma opresc aici parcurcand cele mai mari din Europa. Deci daca mare inseamna volum sau dimensiuni, cel rusesc nu era chiar asa de mare. Nu cred ca (mai) are sens sa ne uitam prin Asia sau Americi.

    Poate exista si alte criterii care dau raritatea docului rusesc, dar nu marimea; aici poate cineva mai priceput la constructii navale sa ne ajute.

    Sunt curios daca amiralul ar putea fi andocat la Mangalia.

    Oricum rusii raman cu varianta portului „mama” din Mykolaiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Drona „stealth”, cea mai noua clona chinezeasca
Next post Al treilea avion de inalta acrobatie pentru Aeroclubul Romaniei