S-400 a distrus o țintă la 400 de kilometri distanță

Read Time:1 Minute, 1 Second

Mult lăudatul sistem antiaerian rusesc S-400 Triumph a interceptat și distrus o țintă la distanța maximă din reclame, 400 de kilometri.

Exercițiul a avut loc la finalul lunii aprilie in Estul Îndepărtat.

Potrivit informațiilor din presa rusă, o rachetă balistică ”de antrenament” a fost lansată în zona poligonului Telemba, iar de la 400 de kilometri distanță sistemul S-400 a reușit detectarea țintei, interceptarea ei și distrugerea.

Pentru acest exercițiu a fost folosită o rachetă 40N6E, singura din ”inventar” ce are o rază de acțiune atât de mare.

Trebuie precizat faptul că, deși vorbim despre o performanță remarcabilă, este totuși una obținută în condiții controlate și că lucrurile sunt mult diferite în conflictele reale.

Sistemele S-400 trimise de Rusia în Siria nu au fost activate atunci când au existat atacuri aeriene israeliene, iar sistemele S-300 siriene, din care a derivat Triumph-ul, și-au arătat limitele evidente în cazul situațiilor reale de luptă.

Tot legat de S-400, al doilea client extern, Turcia, a operaționalizat o parte a primului sistem pe care l-a recepționat.

Și mai interesant este că autoritățile de la Ankara au anunțat că specialiștii ruși ”nu vor avea accesul dorit la bateriile de S-400”.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jap

Ivanii au mai efectuat în trecut trageri cu S-400 l-a distanță și au ieșit OK,doar nu degeaba are nr.400 în denumire. Cu ocazia asta le-a arătat tuturor care se îndoiesc de sistem la ce distanță bate. Acum noi,o să primim primul Patriot pe la toamnă,anul ăsta și poate pe la anul prima tragere,să vedem de cei în stare,dacă o să ajungă la 200 de km,sîntem tari și să zicem bodaproste. Referitor la turcaleți & S-400 pe care l-au cumpărat,e ceva normală afirmația lor,turcaleții au venit cu softul și mălaiul și ivanii cu produsul finit. Namaste.

Marius

„Cu ocazia asta le-a arătat tuturor care se îndoiesc de sistem la ce distanță bate.” si imediat „Acum noi,o să primim primul Patriot pe la toamnă…să vedem de cei în stare,dacă o să ajungă la 200 de km”. O sa fie destul pentru moment. Referitor la turci, ce cacat e asta „turcaleții au venit cu softul”? Uite, semianalfabetule, am testat un nou sistem A-A bazat pe plasma lansat cu prastia din balconul meu si a atins tinte punctuale la 500 de ani lumina, tinte lansate tot de la mine din balcon pe baza de elastic electromagnetic (tehnologie socialista furata de… Read more »

Jap

Mariuse,vezi căți „cad bibelourile”! 1F-22 Raptor s-a prăbusit în Sua.

Marius

Asa, F22 zboara operational de ceva ani si nu doar la parada cu motoare de unica folosinta. Are uniunea sovietica ceva de pus pe masa la nivelul F22? Accidente in aviatie? Nu? Mvai.

Jap

Vînd piese de schimb pt F-22,în rate și cu buletinul. Primi trei cumpărători,transport gratuit l-a domiciliu. Pentru informații suplimentare,sunați la: 89 89 **. Namaste.

Marius

Asta e cea mai buna incercare a ta de a fi amuzant?

Previous post Carpathian Pumas | Prima alarmă (de exercițiu) în Mali – Contratimp
Next post Dronele Elbit ar putea fi produse în România
6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x