Schimbări în conducerea principalelor baze aeriene ale României

Read Time:1 Minute, 4 Second

Principalele baze aeriene ale României, Baza 86 de la Borcea și Baza 71 de la Câmpia Turzii, și-au schimbat comandanții în această perioadă.

Astfel, de la Borcea a plecat generalul Cătălin Micloș, care va prelua în scurt timp comanda Bazei 71 Aeriene.

Pentru ”Miki” este o revenire ”acasă”, el venind de la Câmpia la Borcea în urmă cu aproape un deceniu pentru a face trecerea pe noile avioane F-16.

Locul lui Micloș de la comanda Bazei 86 este luat de generalul Iulian Pațilea, cel care în ultimii 6 ani a fost locțiitor al șefului SMFA pentru operații și instrucție.

Pațilea este un ”produs” al Borcei, el activând ca pilot în Bărărgan din 1991 și până în 2012, când a trecut ca șef secție management trafic aerian în structura executivă a Autorității Aeronautice Militare Naționale.

În același timp, fostul comandant al Bazei 90 Transport Aerian de la Otopeni, generalul Aurel-Cezar Stănciulescu, a trecut la comanda Comandamentului Componentei Aeriene, acolo de unde generalul Vrăjescu a plecat la finalul lunii iulie.

Iar generalul Vrăjescu a plecat la Comandamentul Forțelor Întrunite, pe funcția de locțiitor.

Așa cum vedem, sunt modificări importante la vârful Forțelor Aeriene, care rămân conduse momentan de generalul Pană, care pare de neatins pe funcția lui de șef al SMFA.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
100 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post Primul F-16 Block 70 pentru Slovacia
Next post Swiss zboară spre Cluj din 28 martie
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x