Schimbări la vârful Forțelor Aeriene: Comandantul de la Câmpia, avansat locțiitor la SMFA

Read Time:1 Minute, 36 Second

Luna aprilie a venit cu o serie de modificări importante la nivelul conducerii Forțelor Aeriene Române, după ce comandantul Bazei 71 Aeriene a fost numit locțiitor al Șefului Statului Major al Forțelor Aeriene.

Avansarea generalului Leonard Baraboi pe poziția numărul doi din ierarhia Forțelor Aeriene a avut în cadrul unei ceremonii organizată pe 18 aprilie.

”La sediul Statului Major al Forțelor Aeriene a avut loc ceremonia de numire în funcţia de locțiitor al șefului Statului Major al Forțelor Aeriene a generalului de flotilă aeriană Leonard-Gabriel Baraboi. Activitatea s-a desfășurat în prezența șefului Statului Major al Forțelor Aeriene, generalul-locotenent Viorel Pană, directorului Statului Major al Forțelor Aeriene, comandorul Laurențiu Costel Mititelu și a personalului unității. Generalul de flotilă aeriană Leonard-Gabriel Baraboi a îndeplinit anterior funcția de comandant al Bazei 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” și comandant al Bazei 95 Aeriană “Erou căpitan aviator Alexandru Şerbănescu”.”, se arată într-un mesaj al SMFA.

Două zile mai târziu a avut loc și ceremonia oficială de predare-primire a comenzii Bazei 71 Aeriene de la Câmpia Turzii, generalul Baraboi fiind înlocuit pe funcție de comandorul Călin Hulea.

”Joi, 20 aprilie, este o zi cu însemnătate pentru Baza 71 Aeriană, deoarece a avut loc ceremonia de predare-primire a comenzii bazei, în prezența șefului Statului Major al Forțelor Aeriene general locotenent Viorel Pană, între generalul de flotilă aeriană Leonard-Gabriel Baraboi și comandorul Călin Hulea”, au transmis cei de la Baza 71.

Leonard Baraboi a fost comandant la Câmpia doar ceva mai mult de un an de zile, el fiind numit pe funcție în ianuarie 2022, pentru ca acum, în aprilie 2023, să facă pasul spre SMFA, în funcția de locțiitor.

Anterior, el a comandat timp de 4 ani Baza 95 Aeriană de la Bacău.

În ceea ce îl privește pe comandorul Hulea, acesta este fost pilot de MiG-21 LanceR chiar la Câmpia, fiind un obișnuit al locului.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post Zboruri la joasă înălțime cu Spartan, Hercules și Puma
Next post Avioanele MiG-21 LanceR vor fi scoase din serviciu pe 15 mai
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x