Se pare ca S-400 mai intarzie in Turcia

Read Time:1 Minute, 0 Second

Livrarea sistemelor antiaeriene S-400 Triumf catre Turcia va mai intarzia ceva timp, se pare, dupa ce presedintele Tayyip a aflat ca vistieria e cam goala.

Oficial, primul sistem ar trebui livrat Turciei in luna iulie, insa tabloidul german Bild scrie ca autoritatile de la Ankara nu dispun de fondurile necesare pentru a efectua prima plata si, mai mult, se tem ca ar putea avea de suferit si mai mult din cauza sanctiunilor.

In ultimele luni, lira turceasca s-a cam dus in cap din cauza politicilor lui Tayyip, iar anularea alegerilor din Istanbul, pierdute de partidul presedintelui, a amplificat acest efect.

Daca ar receptiona primul sistem S-400, turcii ar intra automat pe lista tarilor ce vor fi sanctionate de americani, iar includerea pe aceasta lista si debutul efectiv al sanctiunilor ar accentua mult mai mult aceasta criza financiara severa.

„Criza economica din Turcia este in crestere din cauza politicii externe agresive a lui Erdogan. Nu va exista nicio livrare de S-400 in luna iulie, asa cum a anuntat presedintele, pentru ca asta ar insemna practic sanctionarea Turciei de catre Washington, iar coroborat cu actuala criza a lirei ar insemna un dezastru”, a spus o sursa guvernamentala pentru Bild.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

2 thoughts on “Se pare ca S-400 mai intarzie in Turcia

  1. Măi ce informat este ziarul ăsta,poate ne zic și nouă numerele de la 6/49,că vreau și yo un Maserati . Vom vedea peste două luni ce se întîmplă,odată ce turcaleții au plătit prima tranșă din contract,să vină S-400.

  2. Daca nu mai fac alegeri in Stambul ci numeste direct pe primar si consilieri, gasesc ceva bani sa faca prima plata. Apoi mai vin pe la Bucuresti, pe la madam Firea, si mai castiga o licitatie cu autobuze meseriase, iar mai pun un stop crizei. Si tot asa. Ori ii vine mintea la cap sultanului, ori cauta bani si in alte parti, inclusiv in budoarul familiei Pandele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Argentina a primit cele 5 avioane SEM cumparate la mana a doua din Franta
Next post Avioane second hand si pentru Royal Air Force