Se pare ca S-400 mai intarzie in Turcia

Livrarea sistemelor antiaeriene S-400 Triumf catre Turcia va mai intarzia ceva timp, se pare, dupa ce presedintele Tayyip a aflat ca vistieria e cam goala.

Oficial, primul sistem ar trebui livrat Turciei in luna iulie, insa tabloidul german Bild scrie ca autoritatile de la Ankara nu dispun de fondurile necesare pentru a efectua prima plata si, mai mult, se tem ca ar putea avea de suferit si mai mult din cauza sanctiunilor.

In ultimele luni, lira turceasca s-a cam dus in cap din cauza politicilor lui Tayyip, iar anularea alegerilor din Istanbul, pierdute de partidul presedintelui, a amplificat acest efect.

Daca ar receptiona primul sistem S-400, turcii ar intra automat pe lista tarilor ce vor fi sanctionate de americani, iar includerea pe aceasta lista si debutul efectiv al sanctiunilor ar accentua mult mai mult aceasta criza financiara severa.

“Criza economica din Turcia este in crestere din cauza politicii externe agresive a lui Erdogan. Nu va exista nicio livrare de S-400 in luna iulie, asa cum a anuntat presedintele, pentru ca asta ar insemna practic sanctionarea Turciei de catre Washington, iar coroborat cu actuala criza a lirei ar insemna un dezastru”, a spus o sursa guvernamentala pentru Bild.

2
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
gabi SJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Măi ce informat este ziarul ăsta,poate ne zic și nouă numerele de la 6/49,că vreau și yo un Maserati . Vom vedea peste două luni ce se întîmplă,odată ce turcaleții au plătit prima tranșă din contract,să vină S-400.

gabi S
Guest
gabi S

Daca nu mai fac alegeri in Stambul ci numeste direct pe primar si consilieri, gasesc ceva bani sa faca prima plata. Apoi mai vin pe la Bucuresti, pe la madam Firea, si mai castiga o licitatie cu autobuze meseriase, iar mai pun un stop crizei. Si tot asa. Ori ii vine mintea la cap sultanului, ori cauta bani si in alte parti, inclusiv in budoarul familiei Pandele.