Show of force israelian: 3,000 de ținte lovite în 24 de ore

Forțele Aeriene Israeliene au demonstrat din nou că sunt extrem de eficiente, reușind să lovească nu mai puțin de 3,000 de ținte în doar 24 de ore. Deocamdată, doar în cadrul unui exercițiu.

Scenariul acestui exercițiu este extrem de apropiat de realitate și ne arată până unde merge pregătirea evreilor.

Este vorba despre o potențială doborâre a unui avion israelian de către o rachetă sol-aer trasă de militanții Hezbollah din Liban. Drept răspuns, armata israeliană angajează mai toată aviația pentru a nimici pozițiile organizației teroriste.

”Am exersat lovirea țintelor importante într-un număr mai mare decât am făcut-o vreodată. În 24 de ore am atacat mai mult de 3,000 de ținte, afectând serios posibilitatea de ripostă a inamicului”, a declarat un ofițer al IAF pentru presa locală.

Principalul obiectiv al Forțelor Aeriene în cadrul acestui exercițiu a fost obținerea superiorității aeriene deasupra Libanului. Asta s-a tradus prin distrugerea tuturor armelor antiaeriene deținute de Hezbollah.

Vă spuneam că scenariul este destul de aproape de realitate. De ce? Păi în urmă cu doar câteva zile, militanți ai Hezbollah din Liban au încercat să doboare o dronă israeliană cu o rachetă sol-aer. Atunci au ratat, însă Israelul se pregătește pentru o ofensivă cum n-am mai văzut de zeci de ani.

Și ca un avertisment, oficiali anonimi ai Forțelor Aeriene au transmis că doctrina lor implică și setarea unor obiective din alte state, cum ar fi Siria sau chiar… Iran.

Subscribe
Notify of
guest

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x