Spania si Germania ar putea cumpara mai multe Eurofighter

Spania si Germania ar putea cumpara mai multe avioane Eurofighter Typhoon, cele doua state urmand a incepe demersurile pentru inlocuirea din flote a aparatelor vechi.

Anuntul a fost facut la reuniunea ministeriala a statelor partenere in programul Eurofighter ce s-a desfasurat nu cu mult timp in urma in Florenta.

Nemtii se afla in plin proces de evaluare a optiunilor pentru inlocuirea flotei de Tornado, in timp ce spaniolii incep sa se gandeasca la inlocuirea aparatelor F-18.

Decizii preliminare ar urma sa fie luate in cursul anului 2019, insa Typhoon-ul are concurenta serioasa pentru ca americanii de la Lockheed Martin promoveaza intens F-ul 35 si este greu de gasit un stat relevant din punct de vedere militar dispus sa renunte la capabilitatile unei platforme aeriene de generatia V.

Germania opereaza in prezent o flota de 136 de avioane Typhoon, in timp ce spaniolii au in seviciu 70 de Eurofighter.

2
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
albertJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Spania sa alăturat programului franco-german,de fabricare unui avion de genV,numit SCAF-Systeme Combat Aeriene Future. Deci,cumpărarea de F35 de către nemți și spanioli este pură speculație. Ambele țări vor să fabrice în continuare EF,ele fiind partenere în program.

albert
Guest
albert

Germanii ar trebui sa redevina o voce in proiectarea si constructia de aeronave.Au tot comasat si transformat pana au ramas fara.La inceputul anilor ’80:
https://www.aviationsmilitaires.net/v2/base/view/Model/1955.html