Spania si Germania ar putea cumpara mai multe Eurofighter

Spania si Germania ar putea cumpara mai multe avioane Eurofighter Typhoon, cele doua state urmand a incepe demersurile pentru inlocuirea din flote a aparatelor vechi.

Anuntul a fost facut la reuniunea ministeriala a statelor partenere in programul Eurofighter ce s-a desfasurat nu cu mult timp in urma in Florenta.

Nemtii se afla in plin proces de evaluare a optiunilor pentru inlocuirea flotei de Tornado, in timp ce spaniolii incep sa se gandeasca la inlocuirea aparatelor F-18.

Decizii preliminare ar urma sa fie luate in cursul anului 2019, insa Typhoon-ul are concurenta serioasa pentru ca americanii de la Lockheed Martin promoveaza intens F-ul 35 si este greu de gasit un stat relevant din punct de vedere militar dispus sa renunte la capabilitatile unei platforme aeriene de generatia V.

Germania opereaza in prezent o flota de 136 de avioane Typhoon, in timp ce spaniolii au in seviciu 70 de Eurofighter.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jap

Spania sa alăturat programului franco-german,de fabricare unui avion de genV,numit SCAF-Systeme Combat Aeriene Future. Deci,cumpărarea de F35 de către nemți și spanioli este pură speculație. Ambele țări vor să fabrice în continuare EF,ele fiind partenere în program.

albert

Germanii ar trebui sa redevina o voce in proiectarea si constructia de aeronave.Au tot comasat si transformat pana au ramas fara.La inceputul anilor ’80:
https://www.aviationsmilitaires.net/v2/base/view/Model/1955.html

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x