Spania va participa la programul avionului european de generatia VI

Ministerul Apararii din Spania a anuntat ca va demara procedurile de aderare la programul dezvoltarii unui avion european de generatia VI chiar din acest an.

Reactia spaniolilor a venit dupa ce mai multe medii de presa au sustinut ca ibericii vor ramane in afara programului pentru prima faza a acestuia, denumita 1A.

Prin intermediul unui comunicat, ibericii au transmis ca vor semna o scrisoare de intentie pentru implicarea in program luna viitoare, iar incepand cu luna mai vor fi parteneri cu Germania si Franta.

Inca nu este clar care va fi aportul financiar al spaniolilor, dat fiind faptul ca cele doua state ce au demarat programul s-au angajat sa pompeze 155 de milioane de euro in aceasta prima faza de dezvoltare.

Mai mult, guvernul de la Madrid a provocat multe discutii prin selectarea celor de la Indra ca si coordonator al participarii industriale in detrimentul lui Airbus Espana.

Potrivit planurilor elaborate in cadrul programului FCAS –  Future Combat Air System, primul demonstrator ar trebui sa fie functional undeva in 2021.

3
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
MariusJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

După cum se vede noi ţări vor să adere la programul SCAF. Nu m-ar mira ca India să adere în viitor la Scaf,știind faptul că indienii adoră “sculele” franțuzești. Să vedem ce brînză o să iasă din Scaf și apoi m-ai vorbim. Namaste.

Marius
Guest
Marius

Ce ai vrut tovarase sa transmiti de fapt? Eu unul nu am inteles nimic in afara ca te doare maseua ca indienii au optat pentru Rafale si i-au lasat pe stapanii tai cu Su57-le in aer, pun intended (nush’ cum se spune in rusa).
La subiect, mai e de curs apa pe Rin si Nisa pana sa ajunga astia doi la un punct comun cu cerintele operationale, nu au gen 5 dar vor 6. Sanatate tovarase Japf!

Jap
Guest
Jap

1) yo sînt fan înrăit Rafale. 2) este un lucru bun că mai aderă țări la programul Scaf. 3) după țeapa pe care au luato indienii de la ivani cu Pak Fa,mi-aș dori săi văd pe indieni în programul Scaf.pt că singuri nu o să fabrice niciodată un avion de gen. V-cea. Namaste.