Spania vrea încă 40 de Eurofighter Typhoon

Read Time:1 Minute, 13 Second

La scurt timp după ce a recepționat ultimul avion Eurofighter Typhoon din contractul inițial Spania se gândește la noi achiziții.

Forțele Aeriene Spaniole (Ejercito del Aire) au propus Ministerului Apărării un plan care prevede cumpărarea a alte 40 de aparate Typhoon Tranche 3 într-unul sau două loturi.

Noile Eurofightere ar urma să înlocuiască în flotă batrânele deja F/A-18 Hornet, scriu cei de la Scramble.

De asemenea, oficialii Ejercito del Aire au propus în acest plan de achiziții cumpărarea a încă 20 de aparate, dar nu neapărat Eurofighter, pentru a nu ajunge la o flotă unitară de avioane multirol.

Dacă va fi aprobat în această formulă, planul spaniolilor le-ar cam deschide ușa spre F-35 Lightning II, avionul de generația V pe care se pare că îl cumpără mai toată lumea din NATO.

Ibericii au un interes direct în a suplimenta numărul de Typhoon, acestea urmând a fi asamblate la fabrica Airbus din Getafe, care a cam rămas fără comenzi după finalizarea precedentului acord.

Acum, de ce spun ca Spania ar putea merge către F-35? Pentru ca are una dintre cele mai dezvoltate industrii aeronautice din Europa, iar intenția de implicare în proiectul avionului european de generația VI înseamnă că este nevoie de experiență în utilizarea platformelor moderne.

20 de F-35 ar reprezenta o flotă suficientă pentru a avea un oarecare impact în cadrul Forțelor Aeriene, dar și pentru a implica industria locală în procesul de mentenanță.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Spania vrea încă 40 de Eurofighter Typhoon

  1. Briții sau fotografiat cu ultimul EF,Iberici,ca și nemții,mai dau o comandă de avioane EF,pt a nu închide fabrica și a nu pierde mîna de lucru calificată,macaronarii,fabrică ultimile bucăți și apoi în halele goale,o să bage imigranți din africa și românia. Acum nu prea cred că ibericii jinduiesc după F-35,dau o comandă de EF,sînt în programul SCAF (33,33 %]cu vreo 3 firme de top,deci merg cu „europenii”. Dacă voiau F35,intrau de la început în programul JSF,deci – Hasta la vista,F-35! Namaste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Unde zboara vulturii (VIII)
Next post Tarom a primit primul avion ATR 72-600. Cat de bune sunt aceste aparate?