Spaniolii și-au încheiat misiunea de Poliție Aeriană din România

Detașamentul ”Paznic” al Forțelor Aeriene Spaniole (Ejército del Aire) și-a încheiat misiunea din România la finalul lunii martie.

Cele 6 aparate Eurofighter Typhoon și cei 130 de militari iberici au fost dislocați timp de două luni, de la începutul lui februarie, pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu.

În perioada petrecută în România, spaniolii au executat peste 200 de misiuni de antrenament și sub 10 misiuni reale de Poliție Aeriană, conform locotenent-colonelului Jose Enrique Hernandez Medel, comandantul detașamentului.

Antrenamentele au constat preponderent în exersarea decolărilor în alarmă și în misiuni în comun cu aparatele românești.

Spaniolii au venit pentru prima dată în România după ce, în 2014, la nivelul NATO s-a decis instituirea misiunilor de enhanced Air Policing (Poliție Aeriană întărită) pe flancul estic al Alianței.

Practic, statele din această zonă, România și Bulgaria, sunt ajutate de aliații din NATO în efectuarea misiunilor de Poliție Aeriană. De asemenea, prezența unor militari din țări puternice e un semnal de descurajare al unor ipotetice agresiuni.

Poți afla ce înseamnă și cum se execută misiunile de Poliție Aeriană ascultând podcastul nostru pe această temă:

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x