Sri Lanka își modernizează Forțele Aeriene

Autoritățile din Sri Lanka au numit la finalul anului trecut un nou șef al Forțelor Aeriene, în persoana Air Marshal Sudarshana Pathirana, și au demarat un amplu proces de modernizare a flotei.

Cu gândul la cei mari și la sutele lor de avioane este ușor să pierdem din vedere perspectivele. Așa că astăzi discutăm despre ce face o țară mică, fără posibilități financiare, pentru aviația militară.

Pathirna a anunțat recent pașii ce au fost deja făcuți în direcția modernizării și, chiar dacă la prima vedere pot părea mici, trebuie să ne gândim la nivelul la care este Sri Lanka.

Sunt pe final negocierile cu o companie din Israel pentru un program de reparație capitală și upgrade a 5 avioane supersonice IAI Kfir. Cum Forțele Aeriene din Sri Lanka mai aveau la un moment dat un singur Kfir în stare de zbor, dacă vor crește acest număr la 5 bucăți ar fi o realizare pentru ei.

Valoarea contractului este de 49 de milioane de dolari, deci vorbim de un upgrade minim, și suma a fost deja alocată de guvern.

Apoi, cele două C-130 Hercules din inventar vor fi trimise în Pakistan pentru reparații capitale și prelungire resursă de zbor, iar 4 aparate Antonov An-30 vor lua drumul Ucrainei pentru lucrări similare.

De asemenea, 3 elicoptere Mi-17 au ajuns în Lituania pentru reparație capitală și se negociază în această perioadă un program similar pentru elicoptere de atac Mi-24 Hind.

Așa cum spuneam, nu e mult deloc privind global. Dar pentru un stat ca Sri Lanka asemenea investiții făcute aproape concomitent înseamnă mult.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x