Su-57 merge la export in… Algeria!

Primul avion de generatia V dezvoltat de Rusia, Suhoi Su-57 Felon, si-ar fi gasit primul client la export, iar destinatia este una surprinzatoare la prima vedere, Algeria.

Potrivit celor de la MENA Defense, Algeria si Rusia au ajuns la un acord pentru trei contracte separate pentru avioane de lupta, unul dintre acestea vizand Su-57.

Sursa citata scrie ca statul african va cumpara 14 aparate de generatia V, acestea urmand a fi livrate pana in anul 2025.

Pe langa acestea, algerienii vor mai semna contracte pentru 14 avioane multirol Suhoi Su-35 si pentru alte 14 aparate de atac Suhoi Su-34.

Nu a fost avansata nicio suma pentru aceste trei contracte, insa cele 42 de avioane de lupta ultramoderne ar avea un cost “de catalog” de peste 5 miliarde de dolari.

In 2025, atunci cand livrarile ar trebui sa fie incheiate, Algeria va alinia o aviatie militara echipata cu Su-57, Su-35, Su-34, Su-30MKA si MiG-29M, practic tot ce are mai bun industria aeronautica rusa de vandut in momentul de fata.

De notat este faptul ca aceste trei contracte nu sunt semnate, ci in faza finala a negocierilor, asta insemnand ca lucrurile se mai pot schimba.

Dupa parafarea documentelor ar urma sa fie facut si anuntul oficial al exportului platformei de generatia V.

3
Leave a Reply

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
albertJapiosef Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
iosef
Guest
iosef

su 57 ha ha ha nu sunt inca operative in rusia dar bine ca au găsit la cine sa le vândă .nu mai vorbim de mig 29 care sa prăbușit după o reparații capitale cu îmbunătățiri

Jap
Guest
Jap

Băieți deștepți algerienii. Acum ăștia se înarmează la greu și fac și pe dracun patru,să nu mai vină vre-o “PRIMĂVARĂ ARABĂ” peste ei,deși gringo se uită la resursele lor,ca la mașini nemțești. Vedeți ce se întîmplă cînd nu dai: petrolul,gazele,băncile,pădurile,etc,gratis la austrieci! Sărbători fericite!

albert
Guest
albert

Dupa Algeria, pt. Su-57,urmeaza …Azerbaijan!