Su-57, primul zbor alaturi de drona S-70

Read Time:1 Minute, 39 Second

Cel mai modern avion de lupta rusesc, Suhoi Su-57, a efectuat primul zbor in tandem cu cea mai noua drona de lupta ruseasca, S-70 Okhotnik-B.

Evenimentul a avut loc in urma cu cateva zile si vom discuta imediat despre importanta lui.

Zborul a durat aproximativ 30 de minute, iar drona a fost utilizata in configuratie automata, demonstrand, dupa cum spune Moscova, capabilitati sporite in Manned-Unmanned Teaming (MUM-T).

In cadrul acestui prim test Okhotnik-B ar fi fost utilizata pentru a spori capacitatea senzorilor de pe Su-57, avionul incercand si reusind sa foloseasca drona pentru a-si spori capacitatea de detectie si angajare a tintelor.

Din materialele ce au tot aparut in ultimele zile in mai toate mediile de presa, inclusiv cele filo-ruse, reiese si modul in care urmeaza sa fie utilizat acest tandem, Okhotnik-B devenind un soi de subunuitate avansata a Suhoiului 57, care ar fi astfel protejat de atacul inamic.

Practic, recunoscand cumva ca 57-le nu e tocmai o platforma de generatia 5 pentru ca ii lipseste cel putin caracteristica stealth, rusii vor sa o transforme intr-una de generatia 5+, aducandu-i caracteristici de generatia 6.

Pentru ca, da, Manned-Unmanned Teaming este una din caracteristicile principale pe care le vor avea platformele de generatia 6, vorbindu-se in mai multe medii de doctrine ce merg de la „coechipier”, cum este cazul rusilor, pana la „roiuri” de minidrone lansate de pe avion, fiecare cu misiunea sa specifica.

Nu trebuie sa ascundem faptul ca Rusia pare cel putin ca are un mic avantaj in cazul MUM-T, fijnd primul stat care testeaza o astfel de utilizare in lupta a celor mai avansate platforme aeriene pe care le are la dispozitie.

De asemenea, n-ar trebui nici sa ne imbatam cu apa rece pentru ca, macar la nivel de intentie, Statele Unite, China si chiar europenii analizeaza optiuni mult mai complexe pentru folosirea in lupta a platformelor de generatia 6.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
100 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post NATO Air Policing cu F-35
Next post 55 de milioane de lei pentru reabilitarea cladirilor Aeroportului Baneasa