SUA au 5 bombardiere de Generația VI în construcție

Statele Unite au în momentul de față 5 bombardiere strategice de Generația VI în diferite faze de construcție.

Anunțul a fost făcut de comandantul civil al US Air Force, Frank Kendall, care lasă astfel să se înțeleagă faptul că programul B-21 Raider merge chiar mai bine decât se știa.

”Până acum am trăit din investițiile pe care le-am făcut în flota de bombardiere acum zeci de ani, dar situația se schimbă rapid. În momentul de față sunt 5 avioane în diferite stadii de fabricație pe linia de producție a lui B-21 de la Air Force Plant 42, din Palmdale, California. Nu mă veți auzi făcând predicții optimiste despre programele noastre. Toate programele au factori de risc și același lucru e valabil și pentru B-21, dar în acest punct facem progrese reale”, a declarat acesta.

Declarația lui Kendall aduce noi informații despre programul B-21, până acum știindu-se de numai două prototipuri aflate în construcție.

Faptul că s-a ajuns la 5 aparate de test ce sunt în producție poate fi un semn al accelerării programului.

B-21 Raider este un bombardier strategic cu rază de acțiune mare, sarcină utilă foarte mare, caracteristici stealth, ce va fi capabil să ”livreze” vectorii nucleari americani oriunde în lume.

Este considerat primul aparat de Generația VI din lume. Chiar dacă nu este singurul program de acest tip, este cel mai avansat, primul zbor fiind programat pentru anul viitor, iar intrarea în serviciu fiind estimată pentru 2026-2027,

Statele Unite își propun să cumpere 100 de bombardiere B-21, urmând ca după ce acestea devin operaționale o parte din flota de B-52 și B-1 să fie pensionată.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x