SUA trimit avioane F-15E Strike Eagle la Borcea

Read Time:1 Minute, 45 Second

Patru avioane F-15E Strike Eagle ale USAF vor ajunge sămbătă, 16 octombrie, pe Baza 86 Aeriană Borcea.

Aparatele vor veni din Grecia, acolo unde sunt dislocate de la începutul acestei luni, și vor participa la exerciții în comun cu piloții români și canadieni.

Iată comunicatul oficial al Forțelor Aeriene Române:

”Începând cu 16 octombrie a.c., Forțele Aeriene Române participă cu forțe și mijloace la exercițiul CASTLE FORGE, în cadrul căruia efectuează în comun cu partenerii americani și canadieni o serie de misiuni în zona Mării Negre. Exerciţiul are ca scop principal demonstrarea coeziunii în aplicarea măsurilor NATO de reasigurare a flancului estic al Alianței Nord-Atlantice, precum și capacitatea de dislocare rapidă a Forțelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii din Europa (USAFE) în scopul susținerii acestor măsuri.

În cadrul misiunilor de zbor în comun, Forțele Aeriene Române participă cu aeronave F-16 MLU și o aeronavă C-130 Hercules, iar Componenta Operațională Aeriană coordonează, planifică forțele și mijloacele participante și asigură controlul aerian asupra aeronavelor.

Forțele Aeriene ale Statelor Unite ale Americii în Europa vor participa la exercițiul CASTLE FORGE cu patru aeronave F-15 dislocate, cu acest prilej, de pe locația Larissa, Grecia, în Baza 86 Aeriană „Locotenent Aviator Gheorghe Mociorniţă”, Borcea. Partenerii canadieni vor participa cu aeronave dislocate la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu pentru executarea misiunii de Poliție Aeriană Întărită (eAP). Prezenţa partenerilor NATO pe teritoriul ţării noastre reprezintă o oportunitate de dezvoltare, testare şi evaluare a capacităţii de luptă, iar activităţile desfăşurate în comun contribuie la consolidarea capacității de apărare colectivă și la creșterea securității regionale.”

Exercițiul multinațional Castle Forge a fost gândit pentru a oferi un mediu de antrenament dinamic și orientat pe parteneriate pentru a demonstra angajamentul Statelor Unite pentru apărarea zonei Mării Negre.

De asemenea, acest exercițiu arată nivelul american de răspuns rapid cu dislocare de forțe într-o situație de criză.

În total, USAF au dislocat 15 avioane F-15E Strike Eagle pe baza aeriană Larissa, din Grecia, în vederea acestei misiuni multinaționale.

Aparatele aparțin 4th Fighter Wing de pe Seymor Johnson Air Force Base, din Carolina de Nord.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post MiG-urile 21 de la Câmpia Turzii, antrenament în comun cu Gripenurile maghiare
Next post IGSU a ales elicopterele Black Hawk. Rezultatul e contestat de Leonardo