Sublocotenentii Fortelor Aeriene si IGAv si-au primit „aripile”

17 sublocotenenti din cadrul Ministerului Apararii si cinci din cadrul Ministerului de Interne au devenit piloti cu acte in regula.

Joi, 25 iulie, a avut loc ceremonia de acordare a brevetelor si insignelor de pilot in cadrul unei ceremonii ce a avut loc la Scoala de Aplicatie pentru Fortele Aeriene de la Boboc, judetul Buzau.

La ceremonie au participat Seful Statului Major al Fortelor Aeriene, generalul-maior Viorel Pana, si adjunctul inspectorului general (pentru zbor) din cadrul Inspectoratului General de Aviație, comandorul Traian Ioan Cîrstoiu.

Au fost prezenti, de asemenea instructorii pe care cei 22 de proaspeti „vulturi” i-au avut in cadrul Escadrilelor 1 (IAR-99) si 2 (IAK-52 si IAR 316B) de la Boboc.

Inainte de a-si primi „aripile”, unul dintre tinerii piloti militari, sublocotenent Stefan Iancu, si-a spus pe scurt povestea pe site-ul armataromaniei.ro.

„După cum e vorba aia o imagine cât o mie de cuvinte, m-am îndrăgostit de uniforma albastră. Nu mai aveam răbdare, a doua zi am plecat la Centrul Militar Zonal Călăraşi. Şi uite-mă acum, în uniforma asta, printre aeronave, nerăbdător să decolez, iar şi iar.
Sunt absolvent al Colegiului Naţional “Barbu Ştirbei” şi am descoperit că îmi doresc să urmez o carieră militară în aviaţie la începutul clasei a XII-a, şi anume să fiu pilot. Dorinţa mi s-a îndeplinit când am intrat în Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” în anul 2015, însă nu cunoşteam pe deplin ce presupune cariera de pilot militar.
Timp de 3 ani am învăţat ce înseamnă să lucrezi în mediul militar si să fii ofiţer iar apoi, în timpul Cursului de Bază, m-am format ca pilot pe aeronava IAK-52 şi IAR 99 STANDARD, urmând ca la finalul acestei perioade să brevetez pe aeronava IAR 99 STANDARD.
Sunt fericit că astăzi, după 4 ani, primesc Vulturaşul mult aşteptat. Au fost ani în care am învăţat, am trăit sentimente de la o extremă la alta: am fost fericit, am fost trist când nu reuşeam ce îmi propuneam, am avut lacrimi de fericire, dar şi de emoţie.
Aşa am ajuns primul din familia mea în armată, căci nu aveam pe nimeni în cercul meu de cunoscuţi să întreb măcar ce e aia înviorare.
Mâine are loc un moment foarte emoţionant pentru noi. Eu şi ceilalţi 16 sublocotenenţi vom primi brevetele şi insignele de pilot militar. Vom avea şi noi Vulturaşul în piept! În sfârşit!”

Sublocotenent Ştefan Iancu

Mai multe imagini de la ceremonie gasiti in galeria foto a colegilor de la Cer Senin:

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Gabi S.

Vai, ce emoționat sunt! Că din cei 17, doar milițienii vor zbura pe la SMURD, sau cu Veorica prin țară, e una. Cei de la Forțele Zburătoare, cam în 5-6 ani vor trece la civile, sătui să tot aștepte, dezamăgiți de sistemul militar, de mentalitate, de incompetența.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x