Suedia vrea să cedeze gratis Cehiei avioanele Gripen

Read Time:59 Second

Suedia ar putea ceda gratis Cehiei cele 14 avioane Saab Gripen pe care fostul stat comunist le operează în prezent și care sunt preluate în leasing operațional.

Vestea a fost dată de ambasadorul suedez la Praga și vine după ce în presa locală și internațională au apărut informații referitoare la o decizie pe care Cehia o va lua în curând cu privire la flota sa de avioane multirol.

Cehii ar vrea să renunțe la vechile Gripen la finalul acordului de leasing, în 2027, urmând a le înlocui cu avioane mult mai noi și mai performante.

”Este posibil să transferăm aceste avioane pe care Cehia le are în leasing cu zero costuri. Practic avioanele au fost plătite, este ca leasingul unei mașini. Noi am putea considera avioanele acelea deja plătite și am încerca să extindem colaborarea pentru varianta Gripen E”, a declarat ambasadorul Fredrik Jörgensen într-un interviu pentru Seznam Zrápami.

Cu toate acestea, declarația ambasadorului nu a fost dublată până acum de o ofertă concretă pentru Cehia privind avioanele Gripen.

Autoritățile de la Praga vor decide în următoarele luni care va fi următorul multirol al forțelor aeriene, F-35 Lightning II părând acum a fi marele favorit.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Save the date – BIAS 2022 va avea loc pe 3 septembrie
Next post Grecia vrea să cumpere până la 40 de avioane F-35