Taiwanul a modernizat 42 de avioane F-16

Taiwanul a reușit să modernizeze nu mai puțin de 42 de avioane F-16, iar acestea vor intra în curând în serviciul de luptă.

Potrivit presei locale, atingerea numărului de 42 de aparate aduse la standardul Viper înseamnă că avioanele pot reintra în curând în serviciu.

Publicația Jane’s scrie că noile F-16V vor fi zburate de către piloții 21st Tactical Fighter Group din cadrul 4th Tactical Fighter Wing de pe baza aeriană Chiayi.

Cum tensiunile dintre Taiwan și China comunistă sunt tot mai mari, intrarea în serviciu a acestor aparate poate reprezenta un punct important.

F-16V este oferit de producătorul Lockheed Martin ca aparat nou fabricat, dar și sub forma unui kit de upgrade pentru vechile aeronave din această familie.

Taiwanul a decis în urmă cu 4 ani să modernizeze 142 de avioane F-16 A/B și C/D la cel mai modern standard, iar acum încep să se vadă rezultatele.

Avioanele au primit radare AESA de tipul AN/APG-83, un nou mission computer de la Raytheon sau un sistem de război electronic mult îmbunătățit. Plus arme moderne ce pot fi integrate de acum foarte ușor.

Grecia este prima țară europeană ce a optat pentru modernizarea vechilor F-16 la acest standard nou, în timp ce Slovacia și Bulgaria au comandat avioane noi.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x