Taiwanul a solicitat oficial americanilor o noua flota de avioane lupta

Taiwanul a solicitat oficial Statelor Unite o noua flota de avioane de lupta, statul asiatic avand o solicitare mai putin intalnita.

Concret, taiwanezii le-au transmis americanilor o unica cerinta, aceea a aparatelor de zbor, iar acestia din urma trebuie sa propuna un tip anume, numarul si varianta de inarmare.

Propunerea americana va fi apoi analizata intern si va fi luata o decizie cu privire la acceptarea ei sau, dimpotriva, cu privire la respingerea ei.

Autoritatile de la Taipei au precizat ca nu a fost luata inca o decizie si ca “F-15, F-18, F-16 si chiar F-35 sunt printre optiuni, importanta fiind intarirea capabilitatilor noastre de aparare”.

In presa locala au aparut informatii cu privire la un acord SUA-Taiwan pentru 66 de avioane F-16V, plus un pachet amplu de armament, pentru 13 miliarde de dolari.

Pe langa noile avioane, Taiwanul are in desfasurare un program de modernizare a batranelor F-16A/B la standarul Viper, cel mai modern pentru acest tip de avion.

8
Leave a Reply

avatar
3 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
LanceRalbertJapsorin Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
sorin
Guest
sorin

Întrucât Taiwanul deține F16, în cantități decente, ar fi normal sa meargă pe ultima varianta de F16 sau sa opteze pentru F21 sau F15, ultima versiune. Taiwanul are nevoie în primul rand de un avion pentru supremație aeriana capabil sa efectueze și misiuni de atac la sol.

Jap
Guest
Jap

Dacă nu era Trump,închideau demult linia. Cineva trebuie să țină linia deschisă: bulgarii,croații,slovacii,bahrenul,chilienii,taiwanul. Noi românii,nu jinduim după “V”,noi salivăm după rapandule de la Amarg. Să-i dea Domnul sănătate lui Trump și încă un mandat la Casa Albă.

albert
Guest
albert

Asiaticii isi fac propriul proiect.Alta mentalitate decat cea care s-a cuibarit dela o vreme prin Europa.
http://www.defense-aerospace.com/article-view/release/200640/taiwan-developing-5th_gen-fighter-as-it-mulls-new-direct-buy-from-us.html