Taiwanul anunta oficial ca vrea sa cumpere avioane F-16V

Taiwanul a anuntat cat se poate de oficial, prin vocea presedintelui Tsai Ing-wen, ca este interesat sa cumpere avioane F-16V noi-noute din Statele Unite.

A fost inaintata o solicitare oficiala, cea mai noua varianta de F-16 fiind selectata dupa analize efectuate de Ministerul Apararii de la Taipei, dar si de guvern.

In momentul de fata nu se cunoaste amploarea viitoarei comenzi taiwaneze, insa este asteptat ca aceasta sa fie de ordinul zecilor de avioane.

Taiwanul opereaza in prezent o flota de 114 aparate F-16A, acestea fiind modernizate la standardul F-16V de industria nationala.

De ce ne intereseaza pe noi acest lucru? Ei bine, daca va amintini nu cu mult timp in urma ministrul Apararii, Gabriel Les, spunea ca nu stie daca tara noastra va cumpara F-16 noi sau second hand si pentru ca Lockheed nu ar fi convinsa sa redeschida linia de productie.

Asa cum am aratat, F-16 este in productie, linia nefiind inchisa vreodata, ci doar relocata pentru a face loc la Foth Worth extinderii liniei de productie a F-ului 35.

Avand comenzi ferme din Slovacia si Bahrain pentru F-16V, avand o potentiala comanda de zeci de aparate din Taiwan, nici macar nu se pune problema scoaterii din productie a Viper-ului in anii ce vin. Asadar, daca si ministrul si colegii lui din guvern vor, putem cumpara fara probleme F-16 noi.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jap

Săi dea Domnul,sănătate și încă un mandat la Casa Albă,lui Trump. Că dacă ieșea Hillary cu papagalii ei,închidea gringo linia de F16și băgau imigranți mexicanos-latinos. Taiwanezii mai cumpără ’16,să mai echilibreze balanța comercială,ca să na jungă în cura lui Trump și plătesc tainul,ca să nui violeze,chinezii de pe continent.

albert

Ce mai fac chinezii continentali?Ofera o mobilizatoare foaie de parcurs Pakistanul:JF-17 block 4,JF-176 si JF-20.

sorin

Taiwanezii s-au consultat cu specialiștii militari ai SUA pentru selectarea avionului Mulți rol potrivit pentru aceasta tara asa ca F16V a fost opțiunea lor finala.

Jap

Opțiunea lor finală,a fost F-35. Dar gringo,le-a vîndut F-16,ca să nui supere pe chinezii.

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x