Taiwanul cumpara 66 de avioane F-16V

Read Time:47 Second

Statele Unite au acceptat, in sfarsit, solicitarea Taiwanului privind achizitia a 66 de avioane de lupta F-16V noi-noute, miscare ce va provoca valuri in relatia cu China.

Administratia Trump a transmis Congresului propunerea de contract cu Taiwanul si, daca parlamentarii nu o vor respinge in termen de 30 de zile, aceasta va fi aprobata.

Este extrem de improbabil ca vanzarea de avioane de lupta sa fie blocata de Congres, astfel ca am putea discuta deja despre un „nou” client pentru F-16V.

„Nou” pentru ca Taiwanul a fost, in realitate, primul client al Viperului, 144 de aparate in variantele A/B fiind modernizate incepand cu anul 2017 la standardul F-16V.

Acordul pentru cele 66 de avioane noi are o valoare estimata la 8 miliarde de dolari.

China a anuntat imediat ca va lua masuri, fara a preciza ce inseamna acest lucru, insa posibilitatea unui eventual conflict armat este exclusa in momentul de fata.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

5 thoughts on “Taiwanul cumpara 66 de avioane F-16V

  1. Cineva trebuie să țină linia de F-16 din Greenville deschisă. Bulgarii,slovaci,marocanii,bahreinul,irachienii și taiwanezii,se zbat pt asta. Noi romulanii,nu jinduim la: V-uri,F-21 cu Amraam C7,D, NSM, J-DAM,LRAMS,HARPOON și alte prostii de genul asta,noi salivăm după gioarsele de la Amarg. Și cu astea 66 de bucăți,taiwanezii vor fi haliți de chinezi,așteptați puțin pînă îi rezolvă pe ăia din Hong Kong. Săi dea Domnul sănătate președintelui Trump,copii mulți,femei tinere și dornice și încă un mandat la Casa Albă,că pune binele țării,mai presus de orice. Că dacă ieșia Hillary cu papagalii ei,închideau demult linia și în halele goale,băgau imigranți mexicanos-latinos. Go Trump!

  2. Poate unii nu stiu,dar SUA nu recunosc OFICIAL Taiwanul!.O fi Trump omul care nu se incurca in chestii formale,dar totusi relatiile cu China nu-s precum cele care se fac cu unii vai de capul lor!

  3. Albert tată,poate nu știi,dar Ambasada Sua în Taiwan se află în Taipei,în cartierul Xinyi,iar „ambasadorul”,se numește William Brent Christensen.

  4. După ce le vinzi la taiwanezi armament de zeci de miliarde de $,nu poți să zici că nu ai ambasadă. „INSTITUTUL” este ambasadă,pînă și chinezii știu asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Turcia ar putea cumpara avioane Su-35 din Rusia
Next post Franta a oferit Indiei inca 36 de avioane Dassault Rafale