Trei elicoptere H135 pentru SMURD

Ministerul de Interne si Airbus Helicopters au semnat recent un acord pentru achizitionarea a trei elicoptere H135, dar si a serviciilor de suport asociate pentru operațiuni medicale de urgență și misiuni de căutare și salvare în țară.

Valoarea acordului nu a fost facuta publica pentru ca traim totusi in Romania, iar modul in care sunt cheltuite fondurile guvernamentale nu trebuie sa fie cunoscut de catre contribuabili.

Contractul semnat acum este parte a acordului cadru parafat de Ministerul de Interne si de Airbus Helicopters in luna iulie si care prevede achizitionarea a cel mult zece elicoptere H135 in urmatorii patru ani.

“În cei 15 ani de operare aeromedicală, practic deja cunoscutele misiuni aeriene SMURD, folosirea H135 și-a dovedit utilitatea, fiind o aeronavă adaptabilă rapid tuturor tipurilor de solicitări apărute. Toate avantajele – în special mentenanța flexibilă, managementul spațiului destinat transportului pasagerilor/pacienților, viteza de deplasare, spațiul mic necesar pentru aterizare, permiterea intervențiilor medicale salvatoare pe timpul zborului, operarea pe timp de zi și de noapte, versatilitatea în intervențiile montane cu ajutorul troliului – sunt factori esențiali în salvarea vieților omenești”, a explicat inspectorul general al Inspectoratului General de Aviație (IGAv) din MAI, comandorul Paul-Cătălin Dache.

3
Leave a Reply

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
mihaistoianJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Yo am auzit că,elicopterele sînt cumpărate din bani primiți de la UE.

mihaistoian
Guest
mihaistoian

Cei de la Digi24 spun ca vor fi cumparate in total 10 elicoptere care vor costa 65 milioane euro
https://m.digi24.ro/stiri/actualitate/10-elicoptere-noi-pentru-misiunile-smurd-de-salvare-1190889

Jap
Guest
Jap

UE ne-au dat fonduri pt 10 elicoptere Smurd. 4 au fost plătite prin iulie,ăstea trei și următoarele trei prin noiembrie. Namaste.