Trei elicoptere H135 pentru SMURD

Read Time:58 Second

Ministerul de Interne si Airbus Helicopters au semnat recent un acord pentru achizitionarea a trei elicoptere H135, dar si a serviciilor de suport asociate pentru operațiuni medicale de urgență și misiuni de căutare și salvare în țară.

Valoarea acordului nu a fost facuta publica pentru ca traim totusi in Romania, iar modul in care sunt cheltuite fondurile guvernamentale nu trebuie sa fie cunoscut de catre contribuabili.

Contractul semnat acum este parte a acordului cadru parafat de Ministerul de Interne si de Airbus Helicopters in luna iulie si care prevede achizitionarea a cel mult zece elicoptere H135 in urmatorii patru ani.

„În cei 15 ani de operare aeromedicală, practic deja cunoscutele misiuni aeriene SMURD, folosirea H135 și-a dovedit utilitatea, fiind o aeronavă adaptabilă rapid tuturor tipurilor de solicitări apărute. Toate avantajele – în special mentenanța flexibilă, managementul spațiului destinat transportului pasagerilor/pacienților, viteza de deplasare, spațiul mic necesar pentru aterizare, permiterea intervențiilor medicale salvatoare pe timpul zborului, operarea pe timp de zi și de noapte, versatilitatea în intervențiile montane cu ajutorul troliului – sunt factori esențiali în salvarea vieților omenești”, a explicat inspectorul general al Inspectoratului General de Aviație (IGAv) din MAI, comandorul Paul-Cătălin Dache.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jap

Yo am auzit că,elicopterele sînt cumpărate din bani primiți de la UE.

mihaistoian

Cei de la Digi24 spun ca vor fi cumparate in total 10 elicoptere care vor costa 65 milioane euro
https://m.digi24.ro/stiri/actualitate/10-elicoptere-noi-pentru-misiunile-smurd-de-salvare-1190889

Jap

UE ne-au dat fonduri pt 10 elicoptere Smurd. 4 au fost plătite prin iulie,ăstea trei și următoarele trei prin noiembrie. Namaste.

Onea

1-Elicoperele au fost achiziționate cu bani europeni.
2-Contribuabilii au de câștigat de pe urma acestor elicopere, ele dupa „contribuabilii” se duc cand are loc un accident grav sau e nevoie de un transport rapid intre un spital si altil, nu sunt cumpărate să meargă cineva cu ele in vacanța.

Previous post Thomas Cook a intrat in lichidare
Next post Romania vrea sa investeasca 2,5 miliarde de euro in baza de la Mihail Kogalniceanu
4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x