Turcia ar vrea parteneri străini pentru avionul de generația V autohton

Read Time:1 Minute, 20 Second

Planul ceaușist au turcilor de a dezvolta de unii singuri o platformă de generația V a cam fost abandonat, autoritățile de la Ankara căutând cel puțin un partener strategic dispus să investească în TF-X.

Asta după ce turcii au admis nu cu mult timp în urmă că nu vor putea face ei chiar totul și s-au apucat să caute firme dispuse să le vândă diverse.

Francezii de la Dassault Systems au fost selectați pentru furnizarea softului de control al zborului, iar de vreo doi ani se negociază destul de intens cu Rusia posibilitatea achiziționării diverselor tehnologii și produse necesare pentru un astfel de aparat.

Noutatea vine acum de la faptul că turcii nu spun nu unui partener strategic, o țară aliat sau prietenă care să pompeze niște miliarde în proiectul lor cu obligativitatea de a cumpăra produsul final.

Nu este clar ce oferă turcii la schimb pentru că, la prima vedere cel puțin, există opțiuni mult mai avantajoase pe piață, testate în luptă și cu un proces de fabricație atât de bine implementat încât nici prețul nu mai e de speriat.

Altfel, Ankara nu prea are alte opțiuni după ce și-a închis ușile occidentale.

Sigur, există platformele rusești și chinezești, însă o eventuală achiziție de Su sau J, presupunând că ”invizibilul” chinez ar deveni disponibil pentru export, ar atrage o mulțime de probleme logistice, iar integrarea lor în sistemul actual turcesc ar fi foarte greu dacă nu chiar imposibil de realizat.

Asta ca să nu mai vorbim de alte sancțiuni economice pe care Erdogan le-ar încasa de la partenerii din NATO.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post Modernizarea Aerodromului Clinceni
Next post Ce se întâmplă cu piloții afgani care au fugit în Uzbekistan
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x